Öt játékkal bővül a Nintendo Switch Online SEGA Mega Drive-kínálata [VIDEO]

A Nintendo Switch fizetős online szolgáltatásának magasabb árfekvésű szintjén a Nintendo 64 mellett a SEGA Mega Drive (a tengerentúl pedig SEGA Genesis) játékkínálatából is biztosít néhány címet az előfizetőknek.

 

Ugye az alap Nintendo Switch Online előfizetésben a NES és a SNES, a japán cég 8- és 16-bites konzoljaiból tesz elérhetővé pár játékot, de a Nintendo Switch Online + Expansion Pack két újabb platformról is szemezget, és az Animal Crossing: New Horizons, a 2020-as év egyik Switch killer appja is ad valami extrát (a Happy Home Paradise DLC-t). De a játékkínálatot érdemes lenne bővíteni, és mivel a NES, SNES, Mega Drive, N64 kvartettre temérdek játék jött ki, a nagy N-nek csak a jogi licenszek jelentenek akadályt „a turkálóban”…

A Nintendo a Twitteren közölte, hogy a SEGA Mega Drive játékkatalógus frissült öt játékkal. Ezek az alábbiak: Altered Beast (SEGA, 1988; a Mega Drive/Genesis nyitócímei közé tartozott, sőt, alapból a dobozban várt ránk, beat’em up), Dynamite Headdy (Treasure mint fejlesztő, SEGA mint kiadó, 1994, platformer), Sword of Vermillion (SEGA AM2, 1989/91 régiótól függően, akció-RPG). Thunder Force II (Technosoft, SEGA, 1989/90, shoot’em up), illetve ToeJam & Earl (Johnson Voorsanger Productions, SEGA, 1991/92, akció/roguelike). Úgyhogy ezeket látván nem volt nehéz dolga a Nintendonak az engedélyeket megszerezni.

Az öt játék már elérhető a szolgáltatásban, így nem kell várni a felbukkanásukra. A Nintendo nem tett különbséget a régiók között: a lent látható második videó a hazai pályára, a japán régiónak szól, és ott is bizony ez a kvintett vár az előfizetőkre. Nem rossz játékok ezek, de azért vannak jobbak is a SNES nagy riválisának kínálatában (és ez az időszak volt az, ahol a SEGA angolul smack talking, magyarul pedig kritizáló, parodizáló marketinget folytatott a Nintendo ellen, és emiatt a nyugaton sokan épp ezt a konzolgenerációt tekintik a videojátékok aranykorának).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu