Egy videojátékon dolgozik Brandon Sanderson (Ködszerzet, Viharfény Krónika)?

A népszerű sci-fi/fantasy író, Brandon Sanderson nagy eséllyel egy videojátékon dolgozik, de még kérdéses, hogy pontosan ki mellett tette le a voksát.

 

A Redditen bukkant fel, hogy az író valamilyen videojátékos projekten dolgozik. Saját bevallása szerint évek óta ezzel foglalkozik, és úgy sejti, hogy az év folyamán bejelentik. 2021-et elfelejthetjük: nagy eséllyel a jövő héten nem nagyon lesz mozgás a játékiparban (nem is baj, ránk fér egy kis pihenés a sok bejgli után), úgyhogy 2022-ben lehet szó a Brandon Sandersonhoz köthető projekt leleplezéséről.

Hozzátette, hogy bátran lehet spekulálgatni, találgatni arról, hogy mit is csinál, de zárójelesen még elmondta, hogy nem saját IP-ről van szó, így például a hazánkban Ködszerzet néven futó sorozatnak semmi köze nincs ehhez a rejtélyes játékhoz. Ez valami új, amit egy meg nem nevezett stúdióval közösen hozott létre. Erről a csapatról Brandon Sanderson annyit írt, hogy egy olyan cég, amiről sokan hallottunk, de nem éppen az, amire éppen gondolnánk… és nem is az a másik. (Ezt így írta, mi csak lekövetjük a gondolatmenetét…)

Szóval egy új univerzumban játszódik a még misztikus Sanderson-kreálmány. Két csapat merült fel gyakran találgatásként. Az egyikük az Xbox Game Studioshoz, a másikuk pedig a Sony Interactive Entertainmenthez, vagy pontosabban a PlayStation Studioshoz kötődik. Az egyik ötlet szerint egy steampunk játékról van szó, amit Brian Fargo vezetésével az InXile Entertainment csinálhat. A másik opció pedig Cory Balroghoz köthető: egy PlayStation-exkluzív sci-fi játék készülhet a Sony Interactive Entertainment Santa Monicánál. (Mivel ők lassan elkészülnek a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re készülő God of War: Ragnarokkal, ez még logikusnak is tűnhet…)

Érdekesség, hogy régebben a Square Enix is felkereste Brandon Sandersont, hogy dolgozzanak közösen. Ezt az ajánlatot az író elutasította. A játék ebben az esetben állítólag a Forspoken lehet, de ki kell emelni, hogy tényleg erősen találgatásról van szó ebben az esetben is…

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu