Az ASUS visszahívja a Z690 Maximus Hero alaplapjait!

TECH HÍREK – Gyártási hiba következtében az ASUS alaplapok ugyanis kiéghetnek.

 

Nem sokkal karácsony előtt több felhasználó is arról számolt be, hogy az ASUS ROG Maximum Z690 Hero alaplapja vagy meghibásodott, vagy akár még lángra is kapott. És mivel nem egyszeri esetről van szó (nem beszélve az egyre gyakoribb hibajelentésekről), a gyártó egy visszahívási programot kezdeményezett a belsőleg elvégzett nyomozása után. Akinek ilyen alaplapja van, óvatosan bánjon vele.

Az ASUS fórumáról származik a lent megtekinthető képpáros, amin bizony egy laikus is megfigyelheti, hogy ez bizony nem jó. Maximumrog57 alaplapja nem jut át a POST-on: egy 53-as hibaüzenettel elakad, ami a memóriahibára utal, és mivel a memóriaslotok mellett égés tapasztalható, nem csoda, hogy „a deszka” beadta a kulcsot. Mások az égő elektronikus szagot tapasztalták, egyesek pedig pattogó hangokra panaszkodtak, és ezek ugye nem éppen egészséges számítógépre utaló jelek…

Az Actually Hardcore Overclocking néven futó YouTube-csatornán Buildzoid utánajárt az ügynek, és kiderítette: egy bizonyos kondenzátor a Z690 Hero alaplapon nem volt megfelelően illesztve. Ezt aztán az ASUS megerősítette, és bejelentette, hogy cserealaplapot kínálnak a hibás példánnyal rendelkező felhasználóknak. Most idézni fogjuk a közleményüket:

„A nagyrabecsült ASUS ügyfeleinknek: az ASUS elkötelezett a legmagasabb minőségű termékek előállítása mellett. Nagyon komolyan vesszük az értékes ügyfeleinktől érkező összes incidensjelentést. A közelmúltban hibajelentéseket kaptunk a ROG Maximus Z690 Hero alaplappal kapcsolatban. Folyamatban lévő vizsgálatunk során előzetesen azonosítottunk egy lehetséges fordított memóriakondenzátor-problémát a gyártási folyamat során az egyik gyártósorról, amely az 53-as hibakód hibakeresést, a POST hiányát, vagy az alaplapi alkatrészek károsodását okozhatja. A probléma potenciálisan a 2021-ben gyártott, 90MB18E0-MVAAY0 cikkszámú és MA, MB vagy MC kezdetű sorozatszámmal rendelkező egységeket érinti.

Az alkatrészszámot a termék csomagolásán található adatok alapján azonosíthatja. 2021. december 28-ig Észak-Amerikában néhány incidensről érkezett jelentés. A továbbiakban a beszállítóinkkal és ügyfeleinkkel együtt folytatjuk az alapos vizsgálatot, hogy azonosítsuk az összes lehetséges érintett ROG Maximus Z690 Hero alaplapot a piacon, és együttműködünk az illetékes kormányzati szervekkel egy csereprogramon. Nagyon köszönjük mindenkinek a türelmét és támogatását, amíg a csereprogramon dolgozunk. Ha bármilyen kérdésük vagy problémájuk van, kérjük, forduljanak bátran az ASUS ügyfélszolgálatához.”

A weboldaluk ügyfélszolgálati weboldalán, a webchaten, vagy az applikáció segítségével felkereshetjük a gyártót. A harmadik képen meg is lett jelölve, hogy pontosan mit is kell vizsgálni az azonosítókban. Annak azért örülünk, hogy a gyártó nem söpörte a szőnyeg alá az ügyet, hanem rögtön felkínálta a cserét.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu