A Dark Souls alkotója azt mondja, hogy még a saját játékait sem élvezi

Hidetaka Miyazaki, a Dark Souls alkotója elárulta, hogy nem is élvezi a saját játékait, köztük a Demon’s Souls remake-jét sem.

 

Az Edge legújabb számában megjelent interjúban Miyazaki a videojátékok készítésével kapcsolatos történelméről nyilatkozott, és elmondta, hogy bár szereti azokat a címeket, amelyek életre keltésében segédkezett, nem élvezi, hogy játszhat velük. Az eredetileg a FromSoftware által fejlesztett és a Bluepoint Games által remasterelt Demon’s Souls nemrég megjelent PlayStation 5-ös remake-jéről szólva Miyazaki azt mondta, hogy a játék túlságosan érzelmessé teszi őt. „Rengeteg régi érzelmet, régi emléket hoz felszínre, és ez egy kicsit nyomasztóvá válik, és már nincs kedve játszani” – mondta a tervező. „Szóval nem játszottam a Demon remake-jét, de nagyon örülök, hogy megkapta ezt a friss külsőt, ezeket a vadonatúj current-gen grafikákat.”

Annak ellenére, hogy Miyazaki úgy érezte, hogy az egyik legjelentősebb alkotása túl van terhelve, a Demon’s Souls frissített változatát is gyorsan megdicsérte. „Az egyik dolog, ami igazán szórakoztató volt, az az volt, hogy [a Bluepoint Games] olyan dolgokkal állt elő, amiket mi nem vettünk figyelembe, és a játék bizonyos elemeit – a látványt és a mechanikát – olyan módon közelítette meg, ahogy mi nem tudtuk, vagy nem tettük annak idején” – magyarázta Miyazaki. „Szóval látni, ahogy kutatnak és alkalmazzák ezeket az új gondolatmeneteket és új technikákat, ez valami igazán izgalmas és érdekes volt számomra.”

Miyazaki óriási hatással volt a videojáték-iparra, forradalmasította a játéktervezés számos alapelvét, miközben egy egész alműfajt talált ki: A Souls-szerűt. Míg a Demon’s Souls számos modern akció-RPG előfutára volt, Miyazaki leginkább az ikonikus Dark Souls franchise megalkotásáról ismert, amely a valaha készült egyik legjobb videojáték-sorozat hírnevét vívta ki. Ezen túlmenően ő rendezte a Bloodborne-t, a PlayStation 4 exkluzív játékot, amelyet szinte mindenki imád, valamint a Sekiro: Shadows Die Twice-t, amely 2019-ben az év játéka lett.

Következő projektje az Elden Ring, a FromSoftware eddigi legnagyobb játékát. A játékosok a The Tarnished szerepébe bújnak, aki egy sötét fantáziavilág, a csak Lands Between néven ismert számkivetettje, és egy olyan küldetésre indulnak, amelynek célja az összes Nagy Rúna felfedezése és az Elden Ring helyreállítása. A játék George R.R. Martin által megalkotott történetet tartalmaz, és 2022. február 25-én jelenik meg PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox Series X|S-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Edge

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu