Nemsokára leleplezheti a Microsoft a GoldenEye 007 remastert?

Az évtizedek óta jogi zűrben levő játékból hamarosan talán valóban érkezhet egy újabb változat, és mivel az eredeti a Nintendo 64 egyik kiemelkedő alkotása volt (főleg barátokkal), a Microsoft komolyat húzhat elő a tarsolyból.

 

A VentureBeatnek író Jeff Grubb a GrubbSnaxon arról beszélt, hogy a következő néhány hét során lehullhat a lepel egy GoldenEye 007 HD remasterről, és ezt nem a Nintendo, az eredeti kiadó fogja bejelenteni (a Rare akkor még a nagy N felé húzott, hiszen a redmondiak nem voltak még a konzolos piacon), haenm a Microsofttól érkezhet a bejelentés, és a megjelenés sincs szerinte néhány hétnél messzebb.

2022 James Bond 60. évfordulója. Ha az MGM, a Nintendo és a Microsoft a jogi gabalyodást ki tudná bogozni, akkor méltó ünneplése lehet a kerek számnak a GoldenEye 007 új verziója, amire az év folyamán már volt egy jel. Ezt írtuk január elsején: „A TrueAchievements weboldal a nevéből adódóan „az öcsikkel” foglalkozik, így az Xboxos achievementek is megtekinthetőek a site-on. A trükk viszont ott van, hogy a GoldenEye 007 is kapott egy ilyen oldalt. Önmagában ez a játék nem is nagyon létezik a redmondi cég konzoljain, így a Microsoft nagy eséllyel egy portot tervez a Rare belső nézetes lövöldözős játékából.

A GoldenEye 007 azért ragadt a Nintendo két és fél évtizede megjelent kazettás platformján, mert jogilag egy gordiuszi csomó alakult ki a Rare, a Nintendo, illetve a James Bond IP-jét birtokló MGM között. (És ez még tovább is bonyolódhat, ugyanis májusban az Amazon egy felvásárlási ajánlatot tett az MGM-nek. Ez még belekavarhat az IO Interactive-nél készülő Project 007-be is.) Volt aztán egy Nintendo Wii-s újragondolás, de az nem volt az eredeti. Egy Xbox Live Arcade port kiszivárgott tavaly, de az is egy régebbi projekt.”

Tavaly meg lett erősítve, hogy a Microsoftnak szomorúan el kellett tennie a fiókba a GoldenEye 007 Xbox 360-ra tervezett remasterelését, ugyanis egyrészt a licensztulajdonosok között volt félreérthető kommunikáció, másrészt a licenszelésekkel voltak bajok, harmadrészt egy siheder csapat talán elsiette a munkálatok befejezését, mert nem volt még megállapodás a játék felújítására. Ebből szivárgott ki 2021 elején egy működőképes, ám nem végleges build.

A VGC interjút készített a remaster rendezőivel. Chris Tilston szerint keserédes, hogy kiszivárgott a mukájuk, mert így az emberek bár láthatják az elvégzett munkájuk eredményét, de ezzel el van takarva a kulisszák mögött zajló… nos, b_szakodás. Mark Edmonds hozzátette, hogy furcsának találta, hogy pont tavaly szivárgott ki a GoldenEye 007 remasterelt változata, hiszen rengeteg idő eltelt azóta. Valakinek talán egészen addig a birtokában volt a játszható build, és ezért furcsállta. Először azt hitte, hogy maga a Microsoft szivárogtatta ki direkt, de ennek nem sok logikus magyarázata lenne, ám ezen elgondolkodott ő is.

Talán végre-valahára jöhet egy új kiadás a GoldenEye 007-ből, és nem egy remake. Ideje volna. De akkor mire jöhet ki…?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu