Több neves játék hiányzik a Ubisoft pénzügyi jelentéséből!

A Prince of Persia: The Sands of Time remake, vagy például a Roller Champions nincs a menetrendben, míg a Beyond Good & Evil 2 igen… ki érti a francia kiadó, a Ubisoft gondolkodásmódját?

 

Felsoroljuk az összes játékot, amiről már van tudomásunk, de megjelenési időszakról, vagy több hivatalos részletről nincsen hírünk: Prince of Persia: The Sands of Time remake, The Division Heartland, Rocksmith+, XDefiant, Roller Champions. Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója a kiadó történelmének leggazdagabb megjelenési tervezetéről beszélt. Nem csak prémium, azaz fizetős játékokkal bővítik a portfóliójukat, hanem az elismert franchise-aikat sokkal szélesebb közönséghez akarják a free-to-play segítségével eljuttatni.

Idén áprilistól 2023 márciusának végéig ki szeretnék adni az Avatar: Frontiers of Pandorát, a Skull & Bonest, továbbá a Nintendo Switch-exkluzív Mario & Rabbids: Sparks of Hope-ot több, izgalmasnak nevezett játékon felül. Idén március 22-én pedig az Oddballers fog megjelenni. Futottak még: a Ubisoft és a Massive Entertainment Star Wars-játéka (mivel a LucasFilm Games elvette az Electronic Artstól az exkluzivitást), a Splinter Cell remake, továbbá új, be nem jelentett IP-k, amik jelentősen bővíteni fogják a portfóliót. Ezeknek nincs megjelenési dátumuk.

Itt jön az érdekesség. Októberben a francia kiadó azt nyilatkozta, hogy a következő üzleti évben hat prémium játékot akarnak kiadni. Ebbe beletartozik a Prince of Persia: The Sands of Time remake, a Rocksmith+, illetve a The Division: Heartland (de ez free-to-play, úgyhogy ez nem tartozik ide…), és ezekről a franciák mintha megfeledkeztek volna. Csak nem tolták be ezt a triót a „további izgalmas játékok” kategóriába? Az XDefiant 2021 végén kapott pre-alpha teszteket a játékosokkal, úgyhogy ennek még sok idő kell az elkészüléséig, szóval ennek hiánya érthető.

A Roller Champions már érdekes: ennek elvileg március végére kinn kellene lennie, de mivel októberben a Ubisoft már nem számolt vele iránymutatásában. Egy zárt béta után néma csend, és június óta inaktív a Twitter-fiókja. Csak nem lőtték le a projektet?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu