A Peacemaker – Békeharcos sorozathoz egy igazi sast akartak használni, de végül ezért választottak a CGI-t

MOZI HÍREK – A Magyarországon tegnap indult HBO Max egyik legnépszerűbb sorozata, a Peacemaker – Békeharcos és „Eagly”-ért, a főhős übercuki és vicces sasáért különösen sokan rajonganak. Bár a sas teljesen CGI, de mint megtudtuk, ez nem volt mindig így és egy időben próbálkoztak egy valódi sas „színésszel” is…

 

Az HBO Max a legújabb DCEU szuperhősös sorozata, a Peacemaker – Békeharcos immár nálunk is látható. A sorozat rengeteg vulgáris viccet tartalmaz, és néhány megjegyzés más DC-hősök felé irányul. A finálét már leadták, de a rajongók izgatottan várhatják, hogy lesz 2. évad is.

Az emberek valószínűleg újra láthatják majd Eaglyt a Peacemaker mellett. Eagly egy valósághűen kinéző sas, de ő nem más, mint egy vizuális effekt. Az alkotók egyszer már megpróbáltak egy idomított madarat használni több jelenetben is.

 

Mi is az a Peacemaker?

 

A Peacemaker szuperhősös sorozat a DCEU franchise egy újabb belépője, és idén februárban fejeződött be az első évad. A sorozat főszereplői John Cena, Danielle Brooks és Jennifer Holland. Cena alakítja Peacemakert, a történet pedig az Öngyilkos osztag eseményei után veszi fel a fonalat.

Peacemaker végül csatlakozik egy titokzatos feketecsapathoz, hogy megszabaduljanak az élősködő lényektől. A főhős egy antihős, aki alapjáratban gyakran elég bunkó tud lenni. Eredetileg az írók úgy tervezték, hogy az Öngyilkos osztagban végeznek vele. A rendező azonban megváltoztatta a sorsát, amikor az HBO zöld utat adott a Peacemakernek.

A relatíve ismeretlen képregényhősről szóló sorozat sikert aratott a nézők körében. A többi szereplő között szerepel Vigilante és Leota is. Az első évad nyolc epizódból áll. A rajongóknak több kérdésük is van a következő évaddal kapcsolatban, de meg kell várniuk a jövőbeli híreket.

 

Hogy kicsoda Eagly? Hát nem tudjátok?

 

A visszatérő karakterek listáján az egyik szereplő egy Eagly nevű sas. Sok rajongó megszerette a repülő lényt. A többi állatszerű karakterhez hasonlóan James Gunn Eagly-t is teljes mértékben CGI madárrá alakította, szinkronszínésszel.

A CinemaBlend szerint Gunn néhány jelenethez speciális effektek helyett valódi madarat próbált használni. A forgatáson felmerült problémák miatt azonban meghiúsultak a tervei. Gunn egy interjúban elmagyarázta, miért kellett dobnia egy állatszínészt, és a számítógépes úton járnia.

„A forgatás legelején bevittünk egy sast a forgatásra, de a sasnak egyáltalán nem tetszett a dolog. Én pedig azt mondtam: ‘Nem lehet. Ez a fickó most annyira szomorú! Nem tudom megcsinálni ezzel a fickóval. Ezt a szegény sast terrorizálják. Én meg: „Nem akar itt lenni. Szóval CGI-t csináltunk belőle” – nyilatkozta Gunn.

A rendező egy olyan vizuális effektekkel foglalkozó céget bérelt fel, amely már dolgozott korábbi projektjein. Néhány rajongó ettől függetlenül még mindig szívesen látja Eaglyt.

Eagly a Peacemaker házimadara, és Dee Bradley Baker adja a hangját. A sas nem szerepel az eredeti képregényekben, csak a sorozatban létezik. Gunn a karakterhez a Szabadság Sas valós történetéből merített ihletet.

A karakter az első epizódban jelenik meg, amikor Peacemaker elmegy érte, hogy elhozza az apja házából. A viszontlátás során Sas kitárja a szárnyait, hogy megölelje a főhőst. A madár a sorozat során végig Peacemaker mellett marad, mint segítője és többször is segít neki, igazi hű társa.

„Eagley sokkal több, mint egy segéd. Eagley Peacemaker legjobb barátja. Olyan feltétel nélküli szeretet, amilyet egy háziállat adna a gazdájának, vagy a háziállat gondozójának. Ez Eagley. És Eagley inkább macska, mint kutya. Biztosan megvan a saját személyisége, és független” – jelentette ki Cena.

A Peacemaker – Békeharcos sorozat kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: CinemaBlend

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu