Átcsúszott 2023-ra a PlayStation VR2 megjelenése?

Egy elemző szerint a cégen belül egy halasztás történt, és szinte biztos, hogy ezt a Sony nekünk hivatalosan nem fogja közölni.

 

Ross Young a Display Supply Chain Consultants (DSCC) vezérigazgatója, és mivel érintett a VR-headsetek piacán, van egy kisebb rálátása az eseményekre. Egy tweetben azt írta, hogy a PlayStation VR2 megjelenésének köszönhetően az AMOLED technológia vissza fog térni. A DSCC elvárásai szerint az AMOLED panelek pixelsűrűsége messze 800 PPI (pixel per inch, ennyi pixel lesz 2,54 centiméterenként), ami a tömeggyártású AMOLED esetében rekord lesz.

Young szerint a VR-hoz használt kijelzők szállítása több mint 50%-kal nő idén, így 2022-ben több mint 15 millió lesz leszállítva, és itt jön a fontos gondolat: „annak ellenére, hogy az Apple-nél és a Sony-nál is 2023-ra halasztottak”. Hozzátette a weboldalán, hogy a PlayStation VR2 szerinte nagy kontrasztú kijelzőkkel, illetve nem látható SDE-vel rendelkezik, ezért nagy eséllyel népszerű lesz a játékok között. (Az SDE a screen door effect rövidítése. Ez azt jelenti, amikor a pixelek és subpixelek közötti választóvonalakat tisztán kivehető módon láthatjuk.)

Korábban azt írta a Twitteren Young, hogy szemenként 800+ PPI-s kijelzőkkel rendelkezik majd a PlayStation VR2, ugyanis két 2000 x 2040 felbontású panelt kap a headset. Ez az első generációs PSVR-hoz képest jelentős előrelépés lesz, ugyanis 5,7″-es, 1920 x 1080 felbontású, 386 PPI-s kijelző volt a két szemre együtt. A fejlődést jelentősnek tekinti, és a lehető legmodernebb technológiáját kapjuk OLED felbontáson.

Januárban leplezte le a Sony a PlayStation VR2 specifikációit, és megerősítette azt is, hogy a Horizon új részt kap a platformon: a Guerrilla Games a FireSprite-tal közösen dolgozik a Horizon Call of the Mountainen. Februárban pedig az új headset mellett a PlayStation VR2 kontrollereit is bemutatta a cég, ami valószínűleg direkt nem közölt még megjelenési időszakot sem, így ha valóban 2023 elején jut el a boltokba a VR-headset, akkor nem kellett nekik halasztásról nyilvánosan beszélniük…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu