Nem szerepel a FIA idei eSport-játékai között a Gran Turismo 7!

A Polyphony Digital és a Sony biztosam nem számított erre, hogy a nemzetközi autósport-szövetség (ennek a francia rövidítése terjedt el, és innentől mi is ezt használjuk: FIA) kiteszi a Gran Turismo szűrét…

 

A FIA először 2019-ben tartotta meg a Motorsport Games rendezvényét, ahol a Gran Turismo Sportot használta a szervezet eSport-játékként. Ezután jött a koronavírus-világjárvány, így 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a program, ám idén visszatér októberben. Csakhogy eközben a Polyphony Digital kiadta a Gran Turismo 7-et, ám ez nem olyan eSport-központú mint amilyen a GT Sport volt. Tény, a FIA által hitelesített Gran Turismo-bajnokság ott van a hetes részben, de a szervezet brandingje kevésbé van jelen mint az előző részben.

A GTPlanet vette észre a FIA közleményét. A nemzetközi autósport-szövetség szerint nem a Gran Turismo 7-et fogják idén az eSport-pilóták nyúzni, hanem az Assetto Corsa Competizionét. A bajnokságban részt vevő játékosok GT3 kategóriájú autókat vezérelhetnek, és a Kunos Simulazioni a kiválasztott pályából (Paul Ricard) egy egyedi változatot fog készíteni, hogy ne lehessen egyik játékosnak sem gyakorlatból szerzett előnye. Az október 27-én kezdődő bajnokság döntője 29-én lesz megtartva.

Ezzel pedig ki lehet jelenteni, hogy a FIA Motorsport Games és a Gran Turismo közötti partneri kapcsolat befejeződött, hiszen egy teljesen másik játékot és franchise-ot választott a FIA az idei bajnokságára. Tény, hogy a Polyphony Digital IP-je is rendelkezik egy saját, hivatalos eSport-sorozattal, ez mégis egyfajta kudarcként kezelendő a japán stúdió és a Sony számára. (Itt pedig mindegy, hogy PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen vagy PC-n játszanak majd az eSport-versenyzők…)

A Gran Turismo 7-re tehát rájár a rúd, hiszen a játékon belül az autók jóval drágábbak lettek valódi pénzzel, az 1.07-es frissítés után másfél napig játszhatatlanná vált az elvileg egyjátékosként is élvezhető, de a Sony miatt internetkapcsolatot igénylő játék, és ki tudja, hogy milyen monetizációs csapdák várhatnak még ránk.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu