Új IP-n is dolgozik a PlatinumGames a kibővített Project GG mellett

Egy új interjúban a japán stúdió többet is elárult a terveiről (miközben tőlük az október végén érkező, Nintendo Switch-exkluzív Bayonetta 3-at is várjuk).

 

A japán Famitsunak Inaba Atsushi, Kamiya Hideki, illetve egy frissen csatlakozott Yamane Takeo nyilatkozott a cégen belüli változásokról (ők annyira komolyan gondolják, hogy PlatinumGames Reborn-ként is emlegetik ezt), illetve a készülő projektjeikről. Ezek közé tartozik a Project GG is, és Kamiya szerint a játék a kezdeti bejelentés óta jelentősen megnőtt a csapat többi tagjának ötleteinek köszönhetően. Eredetileg egy egyszerű akciójáték lett volna, ám sokkal többé vált a bejelentése óta.

Hasonló alapvető játékmenetbeli mechanizmusuk lesz a The Wonderful 101-ban látott Unite Morph-hoz és a Bayonetta Witch Time-jához is. Kamiya hozzátette, hogy 2023 előtt több részletet nem fog a stúdió közölni a játékról, így addig hiába találgatjuk, hogy mikor, vagy melyik évben fog megjelenni, ugyanis Kamiya beismerte: ha szükséges, annyit fog halasztani a játéka megjelenésén, amennyire szükséges, hogy kellően jó minőségben rajtoljon el.

A PlatinumGames egy új, házon belül létrehozott IP-n is dolgozik. Erről csak annyit tudunk, hogy hatalmas méretű lesz, és az összes jövőbeli projekthez több emberre lesz szükségük. A cél az, hogy egyszer elérjék az ezer alkalmazottat. Szóval térjünk vissza a Project GG-re: a 2020-as bejelentéskor Inaba arra utalt, hogy nincs messze a megjelenéstől, de a méretének megnövelése több fejlesztési időt igényelt. Akkor még a PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch négyes volt a cél később a PlayStation 5-tel és Xbox Seriesszel, de akkor sem tudta, hogy mikorra készültek volna el a játékkal, de nem három évre becsülte az akkori várakozást, de 6-12 hónapot sem mondott az első saját tulajdonú és sajátkezűleg kiadott játékáról.

Úgyhogy Kamiya következő játékára még várnunk kell, és nem lenne nagy meglepetés, ha végül 2023 végén jutna el PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu