Feltámadtak az Evolve P2P szerverei!

Az Evolve eredeti kiadása (Legacy) és az Evolve Stage 2 így több játékost vonzott magához, de van egy kis csavar ebben a történetben is.

 

A 2K (=Take-Two) 2015-ben adta ki az aszimmetrikus multiplayer játékot, ahol egy szörnyet négy játékosnak kellett kifektetnie, mielőtt előbbi túl erőssé vált volna a vadászoknak. A játék szerverei alapból P2P, azaz peer-to-peer alapon működtek, és az akkor elképesztő kozmetikus mikrotranzakciók mellé néhány plusz DLC járt, ám a szerverek 2018 elején le lettek lőve, viszont csak a peer-to-peer kapcsolatok életben maradtak hiányzó funkciókkal. A kiadó mostanában például a Tiny Tina’s Wonderlandsre koncentrál.

Ennek ellenére hirtelen feltámadtak a szerverek teljesen megmayarázhatatlan okból, mert tényleg semmi sem indokolja, hogy a Take-Two ehhez folyamodjon, és most jelenleg csak az Evolve Stage 2 révén jászhatjuk a játékot, és itt is kizárólag peer-to-peer kapcsolattal, ugyanis így lettek a szerverek beállítva. A furcsaság ott kezdődik, hogy akinek nincs meg az Evolve Stage 2, mégis képes mindenkivel játszani. Ha már megvan a Steamen a játék, akkor semmi gond, a Valve digitális felületéről bármikor el lehet indítani.

Aki PlayStation 4-en vagy Xbox One-on játszik, maximum lemezes példánnyal tudnának próbálkozni, és ha nem maradt meg a Blu-ray lemez, a PlayStation Store-on és a Microsoft Store-on nem sok értelme lenne keresgélni. PC-n ÚJ játékosként pedig (ahogy a Reddit is kiemeli) szürke forrásból tudunk csak kódhoz jutni. A Steam Stats szerint a július 20-án látott 18 játékoshoz egész sokan csatlakoztak, ugyanis 22-ére már 136-an voltak.

Itt kiemelnénk, hogy jelenleg bár működik a matchmaking (ami akár örökké is tarthat, ha nincsen szerencsénk, és erre is jobb lélekben felkészülni), konzolon maximum lemezes példányt kerítve tudnánk játszani (és ki tudja, hogy mennyire könnyű az), PC-n pedig nem lehet csak úgy felcaplatni a Steamre egy kódért, mert a játék értékesítése hosszú ideje leállt. Azért a kérdés megválaszolatlan maradt: a Take-Two itt pontosan mit is művel…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu