További szivárgások jöhetnek a Sony irányából egy biztonsági rés miatt!

A The Last of Us Part 1 és a God of War: Ragnarok körüli szivárgások nem voltak véletlenek, így nem lenne nagy meglepetés, ha az év során további, a PlayStation Studios berkein belül készülő exkluzívokról fogunk hallani szivárgások formájában…

 

Az XboxEra podcaston Nick Baker (Shpeshal_Nick), továbbá a VentureBeatnek író Jeff Grubb is azt mondta, hogy a Sony még nem találta meg a biztonsági rés okozóját, így szinte biztosra lehet venni, hogy a PlayStation 5-re (és talán még PlayStation 4-re is…?) készülő játékokról a hivatalos bejelentések előtt hallani fogunk. Baker a The Last of Us Part 1 játékmenetes videóit szivárogtatta ki (amit aztán a Sony és a Naughty Dog „fájó szívvel” oszott hivatalosan is meg), így nem hülyeség a téma.

A God of War: Ragnarok esetében is a bejelentés előtt hallani lehetett a drágább gyűjtői kiadásról és arról, hogy a Sony a megjelenési dátumot tervezi bejelenteni. A bennfentesek hozzáfértek a PlayStation Blogos poszthoz, a Sony viszont erre csak elhalasztotta a bejelentést, meg előre hozta néhány nappal Kratos és Atreus visszatérését (ezekről mind beszámoltunk az utóbbi hetek során).

Baker szerint a Sony-nak egy kisebb biztonsági problémája van, és Grubb egyetértett a kijelentésével. Baker szerint ő további, first-party, belsőleg fejlesztett PlayStation-játékkal kapcsolatban kapott ajánlatokat, majd a God of War: Ragnarok további szivárogtatására utalt. Grubb és Baker szerint „valaki valamire szert tehetett a Sony-n belül”. Egy Reddit-felhasználó arra mutatott, hogy néhány hónapja volt egy téma a site-on, ahol egy felhasználó azzal hencegett, hogy 100 gigabájtnyi adattal rendelkező céges laptophoz fért hozzá. Ezt akkor mindenki egy legyintéssel intézte el, de lehet, hogy valaki valóban kockáztatott, és bejuthatott a Sony belső hálózatára.

Akármi is lesz, azért azt ki lehet jelenteni, hogy a Microsoft/Xbox Game Studios környékéről valóban kevesebb szivárgást láttunk mint amit a Sony/PlayStation Studios mutat fel.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu