The Callisto Protocol: a játék fejlesztői kulisszatitkokat árultak el a felhasznált technológiákról

Az amerikai IGN-nem adott interjúban a fejlesztők arról beszéltek, hogy milyen technológiával készül el a The Callisto Protocol véres harc- és amputálási rendszere.

 

Amikor egy új játék elkészítéséről van szó, az egyik legfontosabb döntés az, hogy milyen grafikus motort használjunk. Egyesek saját fejlesztésű eszközöket használnak címeik megtervezéséhez, míg mások a meglévő motorok előnyeit választják. A Striking Distance Studios és a The Callisto Protocol című készülő játékuk esetében a csapat a második lehetőséget választotta, konkrétan az Unreal Engine 4.27-es verzióját. Az IGN-en megjelent interjúban Mark James, a Striking Distance műszaki igazgatója , sok információt megtudhatunk a grafikus motor használatáról a horror cím fejlesztése során.

Konkrétan az Unreal Engine lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kihasználják a már bevált és több száz más címnél használt eszközöket. Egy olyan játék készítése során azonban, mint a The Callisto Protocol, elengedhetetlen, hogy változtatásokat hajtsanak végre a grafikus motoron, hogy olyan eszközöket hozzanak létre, amelyeket az UE még nem implementált. Ezért a Striking Distance csapata szorosan együttműködött az Epic-kel, hogy elérje ezeket a változtatásokat. Részletesen szólva, a játék összes gore-részletét a fejlesztők a semmiből hozták létre újra, hogy a lehető legrealisztikusabb sebesülési rendszert generáljanak, mind a karakterünk, mind az ellenségek esetében.

Ezenkívül néhány érdekes változtatást hajtottak végre a The Callisto Protocol világítási rendszerében . Az Unreal Engine szabványos sugárkövetése ugyanis nem nyújt elegendő fényt a forgatókönyvek megvilágításához, ahogy azt a fejlesztőcsapat kérte. Ezért a Striking Distance Studios a Hybrid Ray Traced Shadows nevű megoldást választotta. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a fejlesztők által kívánt területeken az árnyékokat részletességgel alkalmazzák, így növelve a jelenet általános minőségét. A fény helyes használata ráadásul a karakter grafikai megjelenítését is befolyásolja. A világítás ugyanis érdekes effektusokat adhat a modellek olyan pontjain, mint például a fülek, valósághűbb és dinamikusabb tükröződéseket hozva létre.

Végül az interjú az audióval kapcsolatos néhány megfontolással zárul. A Callisto Protocol , mint minden horror, amely méltó a nevéhez, valójában egy olyan magával ragadó hangszektorral rendelkezik, amely mind a hangsávban, mind a tárgyakkal és anyagokkal való interakcióban a rettegést célozza meg. Végezetül Mark James elmondta, hogy büszke a csapata által végzett munkára, és igazodik ahhoz, amit Glen Schofield , a Dead Space szerzője már néhány hete kijelentett.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu