Az Xbox Adaptive Controllerhez hasonló kontrolleren dolgozott a Nintendo!

És ami még meglepőbb: a tervek szerint a könnyebb kezelhetőséget biztosító irányító cross-platform lett volna!

 

A Microsoft kontrollere nagy sikert ért el, ugyanis az ilyen-olyan okokból korlátozott játékosoknak nagy segítség tud lenni a XAC-ként is ismerhető eszköz. Ilyesmin dolgozott a Nintendo is, és ezt Reggie Fils-Aimé, a nagy N korábbi amerikai vezetője erősítette meg az Inversenek adott interjújában:

„Képzelj el egy adaptív kontrollert, amellyel a legújabb Xbox, PlayStation vagy Nintendo platformon is játszhatsz. Ezen dolgoztunk három évvel ezelőtt. Remélem, hogy az erőfeszítés folytatódott. Nem vagyok benne biztos, hogy folytatódott-e vagy sem, de remélem, hogy a kontroller, és annak képessége, hogy az összes különböző konzolhoz csatlakoztatható legyen, a lehető leggyorsabban megjelenik a fogyasztóknak,” nyilatkozta Fils-Aimé.

Fils-Aimé 2019-ben távozott a cégtől, így nincs rálátása arra, hogy azóta a cég elvetette-e a tervet, de az biztos, hogy a Nintendo Switch már rendelkezik egy ilyen eszközzel, ugyanis a Hori Flex Assistive Controller (ami drágább a Microsoft XAC-ánál) PC-n is használható például, és még a Nintendo is licenszelt termékként kezeli ezt, úgyhogy ki tudja, lehet, hogy a nagy N titokban átadta a terveket a Horinak, hogy ne vesszen kárba az elképzelés. Eközben a 2018-ban megjelent XAC Linuxra tart, és a Microsoft tavaly már azon gondolkodott, hogy mi haszna van a kontrollernek, és a könnyebb kezelhetőség merrefelé tarthat. Ezért kezdtek el a fejlesztőkkel az ilyen funkcókon dolgozni.

De térjünk vissza a Nintendóra. A Nikkei arról írt, hogy a Nintendo Switch alapmodelljének készletét egy dörzsölt trükkel szeretné megnövelni már augusztustól: nem, nem áremelésre vagy olcsóbb alkatrészekre kell gondolni, hanem a csomagolásra. Ezt 20%-kal kisebbé változtatják, hogy így több elférjen egy szállítmányban, és ezzel a nemzetközi ellátást segíthetik, és a szállítási transzparencia is javulhat.

Ez amúgy nem rossz ötlet: például az Aldi termékei is „így lettek tömörítve”, hogy több legyen egy polcon belőlük.

Forrás: PCGamer, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu