Vajon lesz Top Gun 3? Jerry Bruckheimer a folytatás lehetőségéről beszélt

MOZI HÍREK – A Top Gun: Maverick váratlanul kasszasiker lett, de hogy lesz-e folytatás, vagyis Top Gun 3, az még a levegőben lóg.

 

A Top Gun folytatódó sikere: Maverick a jegypénztáraknál felvetette a kérdést, hogy a franchise további filmjeit is fontolóra veszik. Bár az 1986-os film megkésett folytatásának fenomenális sikere minden bizonnyal újra felkeltette az érdeklődést a Tom Cruise vezette film iránt, vajon a nosztalgia, amely a folytatás sikeréhez hozzájárult, tovább folytatódna-e egy harmadik filmben is? Jerry Bruckheimer producer számára a Top Gun 3 lehetősége egyszerűen attól függ, hogy… megtörténik-e.

Amikor a Top Gun: Maverick hosszas Covid-késés után idén végre a mozikba került, senki sem számított arra, hogy a film nemcsak hetekig vezette a kasszasikerlistát, és az év legtöbb bevételt hozó filmje lett, hanem a valaha volt legtöbb bevételt hozó filmek listáján is feljebb ugrott, és a 12. helyen végzett globálisan és a hatodik helyen, megelőzve a hatalmas Bosszúállókat: Végtelen háborút, a hazai listán. Persze egy ilyen siker mindig azzal a teherrel jár, hogy elvárás, hogy azonnal folytatás következzen, de a Top Gun-franchise esetében ez nem biztos, hogy így lesz.

Bár rengeteg pletyka kering folytatásokról, spin-offokról, sőt, még egy tévésorozatról is, Jerry Bruckheimer nem fedi fel a lapjait, ha az idei év legnagyobb filmjének folytatásáról van szó. A Radio Timesnak adott interjújában a producer így nyilatkozott a Top Gun 3 lehetőségéről:

„Nem tudom megmondani, mit hoz a jövő. Ha ’86-ban megkérdezték volna tőlem, hogy ‘Gondolod, hogy néhány éven belül lesz folytatás?’. Azt mondtam volna, hogy talán. De harmincvalahány évbe telt, mire elkészült!”

Bár az idei év várhatóan nagy év lesz a Marvel stúdió számára a kasszáknál, a Doctor Strange: Az őrület multiverzumában és a Thor: Szerelem és mennydörgés folytatásai számítottak a legesélyesebbnek arra, hogy az év legnagyobb bevételt hozó filmjei legyenek olyanok mellett, mint a Jurassic World: Dominion, senki sem látta igazán a Top Gun: Mavericknek reális esélye van arra, hogy az év kasszasikerét megdöntse.

A Top Gun 1986-ban nagy sikert aratott, de sem a kritikák, sem a jegybevételek tekintetében nem tudta túlszárnyalni az évtized többi filmjét. Ezért úgy gondolták, hogy a Top Gun: Maverick csatlakozni fog más, örökölt folytatásokhoz, amelyek sok idősebb rajongó számára nosztalgikus sikert hoztak, és elég jól teljesítettek ahhoz, hogy a film elkészüljön. Ehelyett a film több mint 1,4 milliárd dollárt kaszált, és most úgy tűnik, hogy a digitális otthoni kiadásban, valamint a még hátralévő Blu-ray és DVD kiadásokon újra siker lesz.

Tom Cruise-nak a film minden idők legnagyobb mozisikerévé vált, ami a Paramount Picturesről is elmondható, de a színész nem pihen a babérjain, és hamarosan a kétrészes Mission: Impossible – Halálos leszámolás című filmben, ami lehet, hogy az utolsó M:I filmje lesz, de lehet, hogy nem, és még rengeteg más filmje is készülőben van. Már csak emiatt is elképzelhető, hogy egy újabb Top Gun-folytatásra valamikor sor kerülhet, de esélyesen nem Cruise közreműködésével, és ez valószínűleg nagy hiba lenne.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu