Most akkor mi is történik pontosan a Metal Gear Solid remasterekkel és remake-ekkel?

Úgy tűnik, hogy mind a remasterek, mind a remake úton van. De mikor fogja bejelenteni őket a Konami?

 

A Tokyo Game Show két hét múlva lesz, és ez lehet a Konami legizgalmasabb bemutatója egy nagy játékeseményen az elmúlt évek óta. A Konami TGS-menetrendje szerint szeptember 16-ra tervezi egy új játék leleplezését. Hosszú a lista a Konami sorozatokról, amelyek megérdemelnék a visszatérést – Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, Contra, Suikoden -, és a VGC jelentése szerint az eseményen talán láthatunk egyet közülük a színpadon.

„Egy kiadói forrás azt mondta a VGC-nek, hogy a leleplezés valószínűleg egy kisebb projekthez kapcsolódik, nem pedig a Konami nagyobb, tervezett Castlevania, Silent Hill és Metal Gear Solid újjáéledéséhez (amelyek közül az elsőről úgy tudjuk, hogy a fejlesztés már a legmesszebb van)” – írta a VGC. Lehet, hogy a Metal Gear nem lesz ott ezen a kiállításon – de a halmozódó bizonyítékok arra utalnak, hogy a Metal Gear visszatérése már nem is  kérdés.

Az első három Metal Gear Solid játék szinte biztosan remastereket kap PC-re és a jelenlegi konzolokra. Andy Robinson, a VGC munkatársa számolt be először 2021 októberében arról, hogy az MGS 1-3-at remasterelik a Metal Gear Solid 3: Snake Eater teljes újrakiadása előtt. A remastereket a Silent Hill kiszivárogtatója, Dusk Golem is megerősítette, aki a ResetEra oldalán írt erről most szerdán:

„A dolog, amiről tudom, hogy 100%-ig igaz, hogy a Metal Gear Solid 1-3 új Remastereket kap, a tervek szerint mindenre, beleértve a Steamet és a konzolokat is. A terv az, hogy a Metal Gear Solid 1-3-nak új remasterelt változatai lesznek, külön-külön meg lehet venni őket, de ha [te] megveszed őket együtt, mint egy gyűjteményt, akkor a Metal Gear 1+2 MSX verzióit is megkapod. Ezt már többször is megerősítették nekem több megbízható forrásból.”

Még ha ezek a remasterek nem is jelennek meg a Tokyo Game Show-n, egy bejelentés még az év vége előtt valószínűnek tűnik, hiszen a Konami lényegében máris ugratta őket. Tavaly novemberben a Konaminak el kellett távolítania a Metal Gear Solid 2 és 3 játékokat a digitális boltok polcairól, mivel licencproblémák merültek fel az általuk tartalmazott történelmi archív felvételekkel kapcsolatban. Még mindig nincsenek meg, de idén július 13-án a Konami azt tweetelte: „Ma ünnepli a #METALGEAR sorozat 35. évfordulóját! Köszönjük mindenkinek, aki eddig élvezte és ünnepelte a sorozatot. Türelmet kérünk, mivel folyamatban vannak az előkészületek, hogy az ideiglenesen eltávolított címek újra elérhetővé váljanak.”

Tekintve, hogy a Konaminak milyen sokáig tartott az MGS2 és 3 visszahozása, érdemes lenne visszatartani az újbóli árusításukat, amíg a remastered verziók elkészülnek. Mindkét játék eredetileg PlayStation 2-re jelent meg, és a 2011-es HD Collectionben a konzolokra is felújított formában jelent meg. Az újramastereléssel az MGS3 először jelenne meg PC-re.

A VGC szerint a Metal Gear Solid 3 is kap egy alapos remake-et a Virtuos-tól, egy szingapúri játékfejlesztő cégtől, amely 15 irodával és több mint 3000 alkalmazottal rendelkezik világszerte. A Virtuos kiterjedt listát tudhat magáénak a triple-A játékokhoz való hozzájárulások terén, és többek között a Dark Souls Remastered, a Dying Light és a The Outer Worlds Switch portjaiban is közreműködött.

„A Konami japán főnökei úgy tudják, hogy visszautasították a legtöbb pályázatot, hogy kiszervezzék kulcsfontosságú játékmárkáit” – írta a VGC 2021-ben. „Azonban a legutóbbi saját fejlesztésű címek, a Metal Gear Survive és a Contra kiábrándító teljesítményét követően: Rogue Corps, a VGC forrásai szerint a vállalat hajlandóbbá vált arra, hogy külső stúdiókkal szerződjön a legfontosabb franchise-aihoz”.”

Állítólag egy új Castlevania, valamint a Bloober Team által készített Silent Hill is fejlesztés alatt áll, köszönhetően annak, hogy a Konami egyre inkább hajlandó több külső stúdióval együttműködni. Tekintve a Silent Hill körüli füstöt az év elején, lehet, hogy ez lesz az, amit a TGS színpadára szánnak ebben a hónapban. De a Konami saját szavai szerint a Metal Gear Solid visszatér. Nem tudjuk pontosan, hogy mikor és hogyan, de több mint egy évtizeddel a (ironikusan 720p-s) HD Collection óta egy újabb kör remaster tűnik a legbiztosabb fogadásnak.

Miután az első három játék mindegyike megfelelően játszható lesz PC-n, remélem, a Konami nekilát a nehezebb kihívásnak: kitalálni, hogyan lehet a Metal Gear Solid 4-et kiszabadítani a PlayStation 3 Cell processzorából, és játszhatóvá tenni az újabb hardvereken.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu