PlayStation 5: az új modell belseje meglepően különböző [VIDEO]

A PlayStation 5 új modellje, a CFI-1200 mellé új firmware is jár, de a PlayStation 4 esetében is jött egy új rendszerfrissítés.

 

Austin Evans beszerzett egyett a PlayStation 5 új modelljéből, az Ausztráliában augusztus vége óta kapható CFI-1200-ból, és annak belsej szerinte „meglepően eltér”. Összehasonlította az előző, CFI-1100-as kódnevű modellel (és ő volt az, aki felvetette, hogy a CFI-1100-as kisebb hűtőbordája rosszabbá teszi a konzolt, de ezt a Digital Foundry megcáfolta).

A CFI-1200-as alaplapja merőben eltér a másik két verziótól, és ennek hűtőbordája még kisebb lett. Van egy hőelvezető cső is, ami a konzol másik oldalán fut végig. Az SSD burkolat „pajzsa” is jobbá vált. A PlayStation 5 leadott 0,2 kilót így, és áramfelvétele is alacsonyabb lett: az Astro’s Playroom futtatása során a CFI-1200-as 201 wattot fogyasztott, miközben a CFI-1100 229-et (a nyitómodell pedig 218-at). „Gyakorlatilag minden alkatrészt áthelyeztek, beleértve a CMOS elemet is, amelyet most teljesen elrejtett a hűtőborda. Korábban viszonylag könnyen ki lehetett cserélni, ha szükség volt rá, most viszont teljesen szét kell szedni a PlayStation 5-öt, ami mindenképpen hátrány,” mondja Evans. A videó után folytatjuk.

A PlayStation Blogon felbukkant egy poszt az új firmware update-ről, a 22.02-06.00.00.42-ről, ami 1440p támogatást ad a HDMI-n keresztül (kimenetként), játéklistákat, továbbá közösségi funkciókat hozott. Egy csapattagtól lehet kérni, hogy megossza a képernyőjét, barátaink profilját könnyen láthatjuk, és értesítést kaphatunk, hogy csatlakozzunk a játékához. Hanggal kereshetünk YouTube-on (Hey PlayStation, find [kulcsszó] on YouTube) akár játékmenet közben is. iOS-en és Androidon a hónap folyamán új funkciók is jönnek (PS Remote Play indítása appból pl., plusz képernyőmegosztás, azaz Share Screen is igényelhető innen).

A Redditen pedig arról olvastunk, hogy a PlayStation 4 megkapta a 10.00 firmware-t. Az internetes böngésző használata közben mostantól kétféle nagyítási funkció közül választhatunk. A Zoom (ráközelítés) lehetővé teszi az oldalon lévő elemek méretének növelését, miközben beállítja azok elrendezését, hogy minden elférjen anélkül, hogy jobbra-balra görgetni kellene. A Magnify (nagyítás) pedig az oldalon lévő összes elem méretét növeli, anélkül, hogy az elrendezést módosítaná. A maximális nagyítási/nagyítási arány mostantól 500%. Könnyebb használni a billentyűzetet a PC-n vagy Macen a PS Remote Play használatakor. A Sony eltávolította a szövegbeviteli mezőt, így közvetlenül a PlayStation 5 vagy a PlayStation 4-re gépelhetünk a billentyűzettel, ezt az azt támogató játékok vezérlésére is használhatjuk.

Forrás: PSU, PSU, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu