Feltörték a 2K Gameset: javasolt a jelszó csere!

Miközben a Rockstar Games kapcsán a Take-Two már elszenvedett egy hatalmas szivárgást a Grand Theft Auto VI-tal (emiatt állítólag már az FBI, az amerikai szövetségi nyomozói iroda is kutat), a 2K Games feltörése csak ront a cég helyzetén…

 

A 2K (akiket nyugodtan nevezhetünk Take-Two-nak is…) a Twitteren közölte, hogy… ööö, valami más is van a palacsintában mint kellene: „Tudomásunkra jutott, hogy egy illetéktelen harmadik fél illegálisan hozzáférhetett az egyik beszállítónk hitelesítő adataihoz a 2K által használt, az ügyfeleinknek segítséget nyújtó platformon. Az illetéktelen fél egy rosszindulatú linket tartalmazó közleményt küldött ki bizonyos játékosoknak. Kérjük, ne nyiss meg semmilyen e-mailt, és ne kattints semmilyen linkre, amelyet a 2K Games ügyfélszolgálati fiókjából kapsz. Ha már rákattintottál erre a linkre, javasoljuk, hogy óvatosságból azonnal tegdd meg a következő lépéseket.”

Az internetes böngészőnkben tárolt jelszót reseteljünk (ilyen pl. a Google Chrome-ban az Autofill funkció által elmentett belépési adat); ahol lehetséges, aktiváljuk a többszintű hitelesítést (MFA, multi-factor authentication, általában kétszintes szokott lenni, ennek 2FA a rövidítése) főleg a személyes emailünk, a bankolásunk és az internetszolgáltatónál használt fiókunk (magyar példa erre pl. a DIGI Ügyfélkapu) esetében. Ha lehetséges, ne szöveges üzenetes MFA-t használjunk, hanem inkább egy hitelesítő applikációt, mert ez a legbiztonságosabb folyamat. Telepítsünk fel és futtassunk egy megbízható vírusirtót, majd a személyes email-fiókunk beállítáait ellenőrizzük, hogy továbbítanak-e üzeneteket róla máshová.

„Felhívjuk a figyelméd, hogy a 2K munkatársai soha nem fogják elkérni tőled a jelszavad vagy más személyes adataid. A támogató csapatunk offline marad, amíg folytatjuk az ügy megoldását. Értesítést küldünk, amikor újra kapcsolatba léphetsz a hivatalos 2K kisegítő email-címekkel, és további információkkal fogunk szolgálni arról, hogyan védheted meg magad a legjobban a rosszindulatú tevékenységekkel szemben,” tette hozzá a Take-Two.

Ez a helyzet már katasztrófális a Take-Two számára. A Grand Theft Auto VI szivárgása legalább akkora ügy lesz mint amilyen a Half-Life 2-é volt, és ezt még meg tudták fejelni egy hatalmas biztonsági réssel. Gratulálunk! Pláne, mivel a phishing email hivatalos email címről ment!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu