Egy törölt, magyar fejlesztésű Dűne-játék tér vissza új néven! [VIDEO]

Húsz évvel a Dune: Ornithopter Assault törlése után a játék feltámad, igaz, már más néven.

 

A Westwood nem volt egyedül a Dune (magyarul Dűne) játékok fejlesztésében. A francia Cryo Interactive 1992-ben egy kalandjátékot készített, és ennek a neve szimplán Dune volt. 2001-ben jött a Frank Herbert’s Dune, amit a Widescreen Games készített, és ez az amerikai Sci Fi (ma már Syfy) csatorna minisorozathoz kötődött. Ez nem volt sikeres, és a Cryo Interactive sem bírta sokáig a piacon: a 2000-es évek elején, a recesszióban csődöt jelentett a cég.

Ez pedig nagy bajokat okozott a Soft Brigade-nek. Ez egy magyar stúdió volt, ami a Game Boy Advance-re dolgozott a Dune: Ornithopter Assaulton, amiben egy Atreides-házhoz tartozó pilóta felett vettük volna át az irányítást Arrakison. Az árkád repülőszimulátorban a Harkonnentől kellett volna megvédeni a fűszeraratókat. A játék végül nem készült el eredeti formájában, és egy online RTS is hasonlóan járt. Ez a Dune Generations volt, amit a Cryo házon belül készített (a Cryo Networks dolgozott rajta), holott ez is majdnem készen volt. Az előbbiből egy ROM kiszivárgott, de a Soft Brigade játéka más módon is, de feltámadt.

A Kickstarteren több mint 21 ezer dollárt (tehát több mint nyolc millió forintot) begyűjtött projekt révén a korábban Dune: Ornithopter Assault néven futó játék elkészült, de a Dűne-licensztől búcsút vett. Ezért Elland: The Crystal Wars lett a játék neve, és a Retro Room Games, egy játékmegőrzésre specializálódott csoport hozta el PC-re. Arrakis helyett Ellandon játszódik, és itt bányásszák ki a galaktikus űrutazásra használt gépekhez a Brem-Nar kirstályokat. Mi az Elland Inc. raptorainak egyikét irányítjuk, és nekünk kell a kristálygyűjtőket a mezőkre elszállítani, majd megvédeni őket, kiiktatva a csempészeket és az ellenséges cég, a Trafford Corp támadóit. 23 pálya van, és most már bárhol menthetünk, a kontrollerek is támogatottak, a kezelés testreszabható, a felhőben is tárolhatóak az elmentéseink, de a látványon is valamennyit javíthatunk.

Az Elland: Crystal Wars október 3-ától kapható a Steamen.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu