Sokkal nagyobb PlayStation 5-készlettel készül a Sony az ünnepekre

A konzol amerikai importja bár már jelentősen növekedett az utóbbi hónapokban, még mindig van hová javulni.

 

A PlayStation 5 2020 novemberi megjelenésébe belerondított a koronavírus-világjárvány és az ebből fakadó készlethiány. A konzol szituációján nem sokat segít, hogy a Sony az inflációra hivatkozva megnövelte a konzol árát szinte mindenhol, leszámítva az Egyesült Államokat. (És mivel a forint egyre mélyebbre zuhan, a konzol hazánkban egyre drágább lesz. Most már 230 ezer forint körül van egy PlayStation 5 Standard Edition, és a PlayStation 5 Dgiital Edition is lassan 190 ezer lesz.)

Az Insider Gaming a forrásaira hivatkozva állítja a pletykált, leválasztható Blu-ray meghajtóval készülő PlayStation 5 után azt, hogy a következő üzleti év során (2023 áprilisától 2024 márciusáig) erősebb készlettel készül a Sony. Ennek a pletykált új modellnek a gyártása áprilisban kezdődik, majd szeptemberben éri el a boltok polcait. Ez nem jelenti azt, hogy háromféle PlayStation 5-öt gyárt majd a Sony, ugyanis az eredeti páros gyártása 2023 karácsonyi időszakára leáll. Az indoklás? Olcsóbb gyártási költség. A leválasztható Blu-ray meghajtó 100 dollár lesz a pletykák szerint. (Forintban meg nem merjük leírni.)

Az előző hónapban 7,5 millió kilónyi hardvert hozott a Sony az Egyesült Államokba, ami jelentős növekedés, ugyanis egy évvel korábban ez mindössze 1,5 millió volt. Tény, ebben nem csak PlayStation 5 volt, de a hardvergyártás növekedése biztosan érinti a PS5-öt is. Ezt alátámasztja David Gibson, az MST Financial elemzője a Twitteren. Augusztusban 5 millió kilogrammot importált a Sony, és a szeptemberi 7,5 milliós import egy része biztosan a God of War: Ragnarokra felhalmozott készletre megy. Megosztotta az Xboxos importot is, ami hasonlóan növekedett, de a Nintendós ábra nem reprezentatív, ugyanis a japán cég a két másikkal szemben nem tengeren szállít, hanem a levegőben.

Úgyhogy a Sony elkezdi beizzítani a rakétákat, de jó ötlet a lecsatlakoztatható Blu-ray meghajtós PlayStation 5? Legutóbb ilyesmit a SEGA csinált a 32X kiegészítővel, de az hardverileg is tuningot adott a SEGA Mega Drive-nak…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu