AAA John Wick játékot szeretne a Lionsgate!

Bár már volt egy kisebb, indie próbálkozás a licenccel (a John Wick Hexet Mike Bithell stúdiója, a Bithell Games készítette, és 2019-2020 között megjelent az akkori összes konzolra a PC/Mac mellett; kurrens-gen port nincs), ennél többet szeretne Hollywood óriásainak egyike.

 

Keanu Reeves nem csak a Cyberpunk 2077 kapcsán lehet ismerős, hiszen tény, hogy a CD Projekt RED játékában Johnny Silverhandnek kölcsönözte kinézetét, hangját és mozgáskultúráját (és esélyes, hogy a Phantom Liberty kiegészítőben is így cselekszik), azért a John Wick filmtrilógia kapcsán is ismerhetjük őt. A három akciófilmben annyi a történet, hogy egy visszavonult bérgyilkos áll bosszút mindenkin, mégpedig kifejezetten kifinomult stílusban. A negyedik film is úton van, és ez márciusban el is jut a mozikba.

A Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer a befektetőknek tartott negyedéves üzleti jelentésében beszélt arról, hogy a filmek sikerén felbuzdulva szeretnének agy nagyobb videojátékos adaptációt, és ezzel kapcsolatban már több tervezetet is benyújtottak: „Nem akarok elébe menni a dolgoknak, de úgy gondoljuk, hogy a John Wickből egy nagy AAA játékot lehet készíteni. Már benyújtottunk javaslatainkat. Természetesen érdekeltek vagyunk abban, hogy ezt továbbvigyük, de erről egyelőre nem szeretnék többet mondani,” mondta Feltheimer.

A negyedik John Wick film mellett egy spin-off is készül Ana de Armasszal a főszerepben. Ennek forgatását a jövő héten kezdik el, továbbá az Amazon Prime Video-n keressük majd a The Continental névre hallgató előzménysorozatot. Úgyhogy a Lionsgate elég szépen támaszkodik a John Wick IP-re, és miért is ne, ha sikeresnek bizonyult eddig? Az viszont biztos, hogy a filmek mögött álló személyek közül többen is játékrajongók. A rendező, Chad Stahelski jelenleg a Ghost of Tsushima filmadaptációját vezényli, míg a franchise írója állítólag a Just Cause megfilmesítésével foglalkozott…

Persze még nagyon korai arról beszélni, hogy John Wick mikor jut el konzolokra és PC-re, hiszen még azt sem tudjuk, hogy ki fejleszti majd a játékot. A Lionsgate-nek egy megfelelő partner kell majd ehhez.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu