Nemsokára eltűnik a Twitterről, hogy miről posztoltunk!

TECH HÍREK – A Twitter változása folytatódik. A tweetek alatt ma még látható, ha például iPhone-ról írta az illető azt. Ez már nem sokáig lesz ott.

 

Ha ránézünk a Twitterre, akkor láthatjuk, ha például böngészőből, Tweetdeckről, vagy iPhone-ról írt valaki valamit. Ettől Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa meg fog szabadulni. (Nem lepődnénk meg, ha a helyére Twitter Blue-reklámot tenne, hogy fizessünk szépen elő a szolgáltatásra; a Twitter Blue-ról régebben már beszámoltunk.) Igaz, ez azért korábban vicces volt, mert volt arra példa, amikor az Apple legnagyobb mobilos riválisa, a Samsung az új mobiljait egy iPhone-ról reklámozta, vagy amikor néhány celeb iPhone-on reklámozott egy Androidos készüléket.

„A mai nap részben arról szól, hogy a „mikroszolgáltatásos” bloatware-t lekapcsoljuk. Alig az ötödük kell valójában a Twitter működéséhez! Aztán végre meg fogjuk állítani, hogy [megmutassuk, hogy] egy tweet min íródott minden egyes tweet alatt. (Felesleges helypazarlás a kijelzőn, szükségtelen számítások.) Szó szerint senki sem tudja, hogy ezt egyáltalán miért csináltuk!”, írta Musk a Twitteren.

Erre válaszolt MKBHD, egy YouTube-os, aki 2018 áprilisában kiemelte, hogy Gal Gadot a Huawei Mate-et reklámozta a közösségi felületen. A bökkenő az volt, hogy már ekkor is fel volt tüntetve, hogy miről írt. Egy iPhone-ról. Az nem éppen egyenlő a Huawei Mate-tel (és kizárt, hogy azon iOS legyen!). Erre MKBHD-t Gadot letiltotta. Szóval az ilyen trükközés többet nem történhet meg…

Egy másik szemszöget azért ki kell emelni. Ha egy bot posztol (automatizált tweetek pl. óránként, erre több példa is van), akkor az szinte lehetetlen, hogy Androidról vagy iPhone-ról teszi azt. Ennek az átláthatósága is el fog tűnni azzal, hogy Musk eltávolítja ezt a nyilvános metaadatot, ami eddig nagy eséllyel a felhasználók túlnyomó többségét nem zavarta. Félünk, hogy azt a helyet majd tényleg arra használja ki, hogy a képünkbe nyomja a Twitter Blue-t (ami, tesszük hozzá, hazánkban még nem is aktiválható).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu