Twitter: hétvégére bezárt az iroda, rengeteg alkalmazottat kirúgtak!

TECH HÍREK – Elon Musk felrázta a Twittert, aminek átalakulása még nem ért véget az új tulajdonos alatt.

 

A Twitter helyzetét mi is nyomon szoktuk követni a hírekben, de a hétvégére kicsit bedurvult a helyzet. Elon Musk, az új tulajdonos a hét során mindenkinek rövid határidőt arra (magyar idő szerint november 17-én este 11 óráig), hogy beleegyezzen az „extrém hardcore” 2.0-s Twitterbe, és aki nem így tett, attól elköszönt. Erre az alkalmazottak tömege (beleértve a fő mérnöki csapatot) felállt az asztaltól, és otthagyta az egészet. Egy szomszédos épületből a Twitter San Franciscóban található főhadiszállására olyan üzeneteket vetítettek fénnyel, mint „Kussolj, Elon Musk”, „Musk rémálom világa”, „Csődbe menetel” (ennél a kettőnél a Twitteres zászlóra mutató nyíl is van), továbbá az #ÁllítsukmegatoxikusTwittert hashtag is felbukkant.

17-én hajnalban megtudtuk, hogy azonnali hatállyal a Twitter irodái be lettek zárva, és a jelvényes hozzáférés fel lett függesztve indoklás nélkül. Aki kiment az ajtón, nem térhetett vissza. Akkora mértékű volt a távozók száma, hogy a dolgozók háromnegyedére kell gondolni. 75%-uk jelezte, hogy ők inkább távoznának a Twittertől, mintsem Musk követeléseit betartsák. Ehhez tegyük hozzá, hogy Musk hatalomátvétele után az alkalmazottak közel felét küldte el, úgyhogy az eredeti dolgozóknak kb. a nyolcada maradt a cégnél!

Egy mérnök a Twitter állapotát törékenynek nevezte. Összetett a helyzet szerinte, mert ha valami elromlik, akkor súlyos a kiesés, és a váratlan hibák (amik az időzítéshez és a terheléshez köthető feltételűek) hatalmas károkat okoznak. Szerinte a harmonikus rezonanciára kell gondolni, ahol az ártalmatlan hang is összetöri az üveget. A nagy, hosszú életű rendszereket gyakran nem lehet újraindítani. Nincs bootstrap a rendszerben, úgyhogy valós esélye van annak, hogy ha a Twitter beadja a kulcsot, akkor végleg bekrepál az egész.

Csakhogy arról is hallottunk, hogy több mérnök visszatért a főhadiszállásra, és a Twitter ma is működik. Musk viccelődött is, és most már a nép hangjára hivatkozva szavazást indított arról, hogy a kitiltott Donald Trump visszatérjen-e…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu