Lebukott egy szoftvermérnök, miután a Hivatali patkányok című film híres átverésével bepróbálkozott

MOZI HÍREK – „A meló szívás.” De azért nem kéne megpróbálni megismételni az olyan alkotásokból, mint a Hivatali patkányok című filmből ismerős munkahelyi bűncselekményeket.

 

Egy szoftvermérnököt, aki a Zulily online kiskereskedőnél dolgozott, azzal vádoltak meg, hogy nagyjából 301 000 dollárt lopott a cégtől – írja a Komo News -, és azt állította, hogy az 1999-es Mike Judge-film, az Office Space cselekménye ihlette.

A mérnök kódot írt a Zulily pénztárgépes oldalához, és állítólag ezt az alkalmat kihasználva 260 000 dollárnyi szállítási díjat irányított át a saját bankszámlájára. Azzal is vádolják, hogy megváltoztatta az árakat, hogy nagyjából 41 000 dollár értékben vásárolt termékeket az oldalról „fillérekért”.

Az éles eszű olvasók észrevehették, hogy a Hivatali patkányok című filmben nem így működik a séma. A filmbeli séma klasszikus szalámi szeletelési taktika, amely egy szoftver manipulálásával biztosítja, hogy a pénzügyi tranzakciókból származó centek töredékei egy titkos számlára kerüljenek. Gus Gorman, Richard Pryor karaktere hasonló átveréssel próbálkozik a Superman 3-ban.

A Hivatali patkányokban csak akkor merül fel a gyanú, amikor egy kerekítési hiba miatt egyszerre 300 000 dollár kerül a titkos számlára. A Zulily-lopásnál úgy tűnik, hogy minden egyes szállítási díj teljes összegét elvették, ami azt eredményezte, hogy egyetlen hónap alatt hasonló összeget vittek el.

Nem meglepő, hogy ezt a Zulily észrevette, és egy csapatot állítottak össze a kivizsgálásra. Vicces módon a később letartóztatott mérnök is tagja volt ennek a csapatnak. Az ő részvételére akkor derült fény, amikor a számítógépén találtak egy dokumentumot, amely részletesen leírta az auditok és riasztások naplóinak módosítására vonatkozó tervet, hogy elfedjék a lopás bizonyítékait. A dokumentum címe „OfficeSpace projekt” volt.

Amikor a nyomozók megérkeztek a mérnök házához, az ajtaja előtt a Zulily-től származó szállító dobozokat találtak felhalmozva. Több mint 1000 terméket rendelt az oldalról, amely a fiatal anyáknak szánt márkás árukra specializálódott. Nem éppen Richard Pryorról van szó, aki Ferrarit vásárolt a jogtalanul szerzett pénzéből.

Tekintve, hogy Pryor karakterét elkapják, és a Hivatali patkányok főszereplői is szinte azonnal gyanút keltenek, úgy tűnik, a bűnözők nem figyelnek eléggé ezekre a filmekre. Még a kis összegek eltűnése is feltűnik a könyvelőknek, akik köztudottan részletorientált ragaszkodók, akiket azért fizetnek, hogy az apróságokat is számon tartsák. És a nagy dolgokat is – például 260 000 dollár értékű szállítási díjat és 41 000 dollár értékű, egy alkalmazott kocsifelhajtóján felhalmozott babaholmit.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu