Redfall: sehogy sem fog a Left 4 Deadre hasonlítani a játékmete

Az Arkane Austin szerint sem szólóban, sem kooperatívan nem a Left 4 Deadhez hasonló élményre kell felkészülni.

 

Az Xbox-exkluzív játékot (ez ugye azt is jelenti, hogy PC-re is meg fog jelenni) nem véletlenül hasonlíthatja össze a közönség a Left 4 Deaddel, mert aézért mégis négy játékos harcol benne élőhalott emberekkel (ebben az esetben vámpírokkal), de emiatt nem lesz egyszerű feladata a Dishonored, illetve a 2017-es Prey mögött álló csapatnak megmérettetnie magát a piacon, amin több játék is próbálkozott már (és volt nagy kudarc is közöttük: gondoljunk például az Evolve esetére).

A GamesRadar új interjújában Ricardo Bare (az Arkane kreatív igazgatója) és Harvey Smith (a stúdióigazgató) is megszólalt. Szerintük a Far Cry 2-re és a S.T.A.L.K.E.R.-re hasonló egyjátékos, illetve a Diablo, Borderlands pároshoz hasonló kooperatív élményt fogja a Redfall kínálni a nyílt világával, és ez nem meccsalapú lövöldözős játék lesz a stúdióra jellemző világfelépítéssel, hanem egy valóban nyílt világú kalandot kínálnak (de abból is töményebbet a járművek hiánya miatt), így a Left 4 Deaddel nem érdemes összevetni a játékukat.

„Teljesen érthető, ha valaki erre a következtetésre jut. Négy játszható karakter van, kooperatívan játszhattok együtt, és az élőhalottak ellen fogtok harcolni, de a játékmenetet és az élményt tekintve a Redfall egyáltalán nem olyan, mint azok a játékok. A Redfall inkább olyan, mintha egy Far Cry játékot töltenél be,” mondta Bare. „A Redfall néha olyan, mintha az Arkane kreatív értékeit a Far Cry 2-vel vagy a S.T.A.L.K.E.R.-rel kevernénk. Ez az a fajta dolog, amit már régóta meg akartunk csinálni,” tette hozzá Smith.

A játéknak városi és falusi régiói lsznek, a küldetéseken túl pedig szabadon ki lehet a vámpírtáborokat üríteni, biztonságos helyszíneket lehet teremteni, és mindehhez egy napszakváltás is párosul, nem beszélve a viharokról. A viharokkal az erős vámpírbossok, a Rook-ok (ha sakkterminológiát használunk, bástyák) is megjelennek.

A pletykák szerint a Redfall május elején jön Xbox Seriesre és PC-re, továbbá az Xbox Game Passon is ott lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu