Kiszivárgott a Left 4 Dead prototípusa! [VIDEO]

A Turtle Rock Studios koncepciója az internet elé gördült.

 

Miután befejezték a CS:CZ, avagy a Counter-Strike: Condition Zero fejlesztését a Valve-nak, a Turtle Rock Studios rendelkezett néhány ötlettel. Az egyikük sosem jutott tovább egy ötletnél (egy belső nézetes varázslós játék), a másik pedig jelentős hatással volt a játékiparra. Egy modra volt elképzelésük, ami a Counter-Strike-ot átalakította: a terroristák elleni alakulat tagjaiból botok lettek, amik hullámonként támadtak, és csak késsel harcoltak. Ez volt a Terror-Strike, a Left 4 Dead alapja.

A Left 4 Dead kommentárjában Michael Booth, a Turtle Rock Studios alapítója el is magyarázta: „Miközben botokat fejlesztettünk a Counter-Strike: Source fejlesztése során, rájöttünk, hogy nagyon jó móka, ha néhányan automata fegyverekkel felfegyverkezve harcolunk harminc, késsel hadonászó ellenséges bot ellen. A Counter-Strike: Source 2004 végén történő leadása után elkezdtünk új prototípusokkal kísérletezni. A „kis baráti csapat a karmoló, nyüzsgő ellenségek hordái ellen” alapvető magja volt az, amihez mindig visszatértünk, és hamarosan rájöttünk, hogy a „kooperatív játék a horda ellen” rengeteg potenciált rejt magában.”

Az ellenfelek típusai, illetve a párbeszéd a karakterek között később volt csak kidolgozva, de a Terror-Strike prototípusa bemutatja, hogy Booth nem mondott hülyeséget: tényleg hatalmas potenciál van a játékmenetben, mert szórakoztató tud lenni, ha tömegesen irtjuk azokat, akik nem képesek visszalőni ránk a játékban, és az eléggé para, amikor egy folyosón hátrálni kell, hogy újra tudjuk tölteni a fegyverünket, miközben tömegesen jönnek felénk. A prototípus szivárgása csak egy kisebb részlete az internetre kijutott Counter-Strike pályáiból!

A Zombie-City, ami a GameBananán érhető el, talán az eredeti koncepció lehet, amit a Turtle Rock Studios megmutatott a Valve-nak. Talán egy kicsit későbbi változat lehet. Egy modder, Wolfcl0ck néhány dolgot módosított, hogy játszható legyen (új anyag, áttekintő textúra, új mesh, pálya jellemzés, és mind a bsp-be pakolva, hogy kényelmes legyen). Gondoljunk bele, hogy enélkül a stúdió későbbi játékai, az Evolve és a Back 4 Blood sem valósult volna meg.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu