Játszhatatlanná válhat a Guilty Gear Strive egy R-Code-trükk miatt! [VIDEO]

Ez főleg azokat érintheti súlyosan, aki online streameli a verekedős játékot (és mivel ennek nyugaton és Japánban egyaránt megvan a gyakorlata, hogy a profi játékosok például így gyakorolnak), és az Arc System Worksnek rövid időn belül lépnie kell.

 

A Guilty Gear Strive a franchise legújabb része, és az Arc System Works (innentől rövidítjük ArcSysre) stílusa hamisítatlanul tetten érhető benne. A verekedős játék viszont játszhatatlan tud lenni egy adatokhoz köthető biztonsági rés miatt. Ez a káros lépés a játék R-Code rendszerét használja ki, és így adatokat gyűjt a játékosokról, megakadályozza, hogy más játékosokhoz kapcsolódjon (azaz megállítja az online multiplayert…), a játék során megváltoztathatja a felhasználó adatait, és akár az ő nevében az elkövető üzeneteket is küldhet a játék szöveges chatjén keresztül. A legrosszabb? A PC-s verzió ki is akadhat, ugyanis memóriaszivárgási problémák is felléphetnek, és egyszer így a játék beadja a kulcsot, amit tehát újra is kell ezután indítani.

„Bárki is használja ezt az R-Code-os sebezhetőséget, most arra használhatja, hogy a Guilty Gear Strive kliense valamilyen szivárgást okozzon, ami a játékot játszhatatlanul lelassítja. Ez még az edző (training) módban is előfordul, és nem történik meg, ha a Steam offline módban van használva,” írta a Twitteren egy profi játékos, Hotashi. És nem, nem csak a PC-s verzió érintett, ugyanis az R-Code rendszere a másik két platformon, a PlayStation 5-ön és a PlayStation 4-en is használatos.

Az ArcSys producere, Zack „Shini” Tan „újra az irodában van”, azaz ismét dolgozik, és ő már rajta is van az ügyön, hogy a japán fejlesztők mihamarabb orvosolják a játék sebezhetőségét, mert tény, hogy a népszerűbb játékosok lehetnek a biztonsági rést kihasználó, kártékony személyek célkeresztjében, ez mindenkit érint, és ezt bizony a lehető legrövidebb időn belül ki kell javítani. Tavaly a FromSoftware-től a Dark Souls játékok voltak érintettek, és ott az RCE (=Remote Code Execution, azaz másik PC-ről náluk lefuttatható kód) sebezhetőség miatt kellett a szervereket leállítani…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu