Justin Roiland, a Rick és Morty társ-alkotója családon belüli erőszak vádjával néz szembe!

MOZI HÍREK – Justin Roiland ellen még 2020 májusában emeltek vádat családon belüli erőszak és hamis fogva tartás miatt.

 

 

A Rick és Morty sztárját és társalkotóját, Justin Roilandot a kaliforniai Orange megyében családon belüli erőszakkal vádolták meg egy 2020-as incidens kapcsán. A büntetőfeljelentést 2020 májusában nyújtotta be az Orange megyei kerületi ügyész. Roiland január 12-én jelent meg a bíróságon egy tárgyalás előtti meghallgatáson. Ott az ügyvédje megerősítette, hogy létezik egy vádalku ajánlat a számára. Azonban a részletekről nem beszélt.

A bíróság április 27-én újra összeül, és Roilandot kötelezték, hogy azon a meghallgatáson is jelenjen meg.

Az NBC News arról számolt be, hogy Roiland 2020-ban ártatlannak vallotta magát az incidensben. A vádak között szerepel családon belüli testi sértés. Valamint egy fenyegetéssel, erőszakkal, csalással és/vagy megtévesztéssel elkövetett hamis fogva tartás bűntette. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Roilandot anno le is tartóztatták, és 2020 augusztusában 50 000 dolláros óvadék ellenében helyezték szabadlábra. 2020 októberében pedig vádat emeltek ellene. Védelmi végzést nyújtottak be 2020 októberében, és az kimondja, hogy Roiland nem zaklathatja, nem fenyegetheti, és nem figyelheti meg a védőhatározatban megnevezett személyt. Az illető kiléte nem nyilvános. A végzéseken kívül Roiland nem mehet az illető személy 100 lábon belüli közelébe. Arra is kötelezték, hogy adja le a birtokában lévő lőfegyvereket. A végzés 2023 októberéig tart. Az NBC azt is megjegyezte, hogy Roiland és az ügyvédei nem kommentálták az ügyet.

A Rick és Morty milliárd dolláros franchise-t hozott létre, amely kiterjed a játékokra, videójátékokra, akciófigurákra és ruhákra, és az egyik legnépszerűbb felnőtt televíziós vígjáték.

Az Adult Swim sorozat legutóbbi évadát 2022 szeptemberében sugározták. A hetedik évadot pedig a Cartoon Network egy hosszú távú, 70 új epizódra szóló megállapodás részeként rendelte meg.

A Rick és Morty sikere mellett Justin Roiland 2022 végén kiadta a High On Life című videójátékot is. Ezt a Squanch Games nevű stúdióján keresztül fejlesztett ki. A játék gyorsan a Steam legkelendőbb játéka lett, és a negyedik legtöbbet játszott Xbox-játék lett a debütálás hetében.

Forrás: NBC News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu