Decapolice: bűnüldöző nyomozós RPG a Professor Layton fejlesztőitől [VIDEO]

És ebben az esetben sem minden megszokott platformra készül a játék (ez ma valamilyen trend, ahogy a nagybetűs játék- és stúdiónév is).

 

A Decapolice egy titokzatos nyomozói történet egy virtuális világban zajló nyomozással. Ez egy krimi RPG lesz a Professor Layton játékok kapcsán ismerhető Level 5-tól. A főszereplő neve Harvard, és egy újonc nyomozóról van szó. Egy hatalmas, nyílt világú, bűnözéssel teli városban vadászik bűnözőkre, ide-oda utazva a fizikai és a virtuális valóság között. Egy rejtélyekkel teli detektívtörténet vár ránk a virtuális térben zajló nyomozásokkal.

A japán stúdió (ami alá a régebben független Comcept is tartozik; ezt Inafune Keiji alkotta meg, és ő korábban a Capcomnál egyre feljebb jutott a ranglétrán, de főképp a Mega Man-játékok egyik fő fejlesztőjeként ismerhetjük) megnevezte a virtuális világot. Ez lenne a Decasim, ami a valóság tökéletes másolatából létrehozott virtuális világ. Ez több lesz, mint egy szimuláció, ugyanis ez egy valódi város teljes másolata. Egy tiltott hely, ahol minden múltbéli bűntény emlékei szunnyadnak. Csakhogy ide kell mennie Harvardnak (aki tehát egyből a mélyvízbe lesz dobva az első komolyabb megbízásával), ugyanis a Decasimban talált „nyomok” segíthetnek neki megfejteni a valós világ rejtélyeit.

Pár példát érdemes megemlíteni a Professor Layton IP-n kívül is a Level 5-tól, mert például a Yo-kai Watch-sorozat, a Ni no Kuni játékok hozzájuk köthetőek, illetve ők dolgoztak a Square Enix-szel közösen a Dragon Quest IX-en (Nintendo DS-re), de az Európában ki nem adott PSP-s Jeanne D’Arc is hozzájuk kötődik (és ezt a Sony maga adta ki Japánban és Észak-Amerikában). Szóval a stúdió nem egy új csapat, és érdemes rájuk figyelni még akkor is, ha a nyugaton nem olyan ismertek, mint otthon.

A Decapolice célplatformjai szokatlanok, de a japán piacot ismerve nem meglepő, hogy valamikor idén fog világszerte megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. Tehát nincs szó Xbox vagy PC verziókról…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu