Bakizott a Microsoft: tévedés a Windows 11 felajánlása körül!

TECH HÍREK – Azért ennél jobban is odafigyelhetne a redmondi cég, mert ezzel néhány felhasználónak kényelmetlen pillanatokat okozott…

 

A múlt héten a Microsoft felkínálta a Windows 11-re való frissítést azokon a számítógépeken is, amik nem felelnek meg az új operációs rendszer követelményeinek. Erre elsőnek azt gondolhatnánk, hogy a redmondi cég talán észbe kapott, és lejjebb vitte a rendszerkövetelményeket, amiket amúgy ki is lehet iktatni egy egyedi telepítővel. Annyit mondunk csak, hogy Rufus, és elég hozzá egy pendrive, a többit pedig érdemes a program oldalán elolvasni.

De térjünk vissza a Microsoft bakijára: a redmondi techóriás egy blogposztban ismerte el, hogy hibázott! „Némely, Windows 10-zel és Windows 11 21H2-vel inkompatibilis hardveren a Windows 11-re való frissítést pontatlanul kínáltuk fel. Ezek a nem támogatható eszközök nem feleltek meg a Window 11 futtatásához szükséges minimumkövetelményeknek. Azok az eszközök, amelyeknél ez a probléma előfordult, nem tudták befejezni a frissítés telepítési folyamatát,” írta a Microsoft, ami február 23-án, a hiba felismerésének napján már orvosolta is a hibát, és a felhasználóknak semmilyen teendőjük nem volt ezzel kapcsolatban.

Persze, lehet telepíteni újabb operációs rendszert, de nem biztos, hogy ajánlott, ugyanis a kompatibilitási hibák miatt nem jöhetnek frissítések, vagy esetleg néhány játék el sem indulhat emiatt. (Ilyen például a Valorant is.) Még csak a Windows 10-re frissítés is kérdéses, ugyanis január végétől a Microsoft leállította a Windows 10-es kulcsok értékesítését, és a nagyobb körű támogatást (tehát nem a vállalati, kiterjesztett frissítésekről beszélünk!) 2025. október 14-én le fogja állítani. Úgyhogy aki eddig várt a Windows 10-re frissítéssel, már nem tud venni egyszerűen, trükköktől mentesen kulcsot az operációs rendsszerhez, amit anno a Microsoft „az utolsónak” nevezett.

Mint kiderült, ez nem volt igaz, mert a Windows 11 mégis megjelent azóta. Arra frissíteni pedig nem egyszerű, csak ha újabb konfigurációnk van. Az meg nem mindenkinek van (mondjuk aki egy 6c12t-s Xeon processzoron, 128 GB DDR4 RAM-os workstationön frissíteni, neki nagy eséllyel ez menne).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu