Egy másik, törölt Doom 4 koncepció szivárgott ki? [VIDEO]

Nem olyan egyenes az út a Call of Doomként gúnyolt elképzelés, illetve a 2016-ban megjelent DOOM között.

 

A Doom 3 eltérő élményt kínált az első két részhez képest. Itt nem csak arra gondolunk, hogy Doomguy (akinek a neve, mint ahogy azt régebben megírtuk, Doom Guy volt…) átlépett a harmadik dimenzióba, hanem inkább arra, hogy a játék tempója lassabb lett, és sokkal inkább a horror stílus felé kanyarodott az id Software. Csakhogy 2004 és 2016 között túl nagy űr van, és eddig annyit vehettünk biztosra, hogy az id Software a Call of Duty sikerén felbuzdulva ismét más irányba vitte volna az IP-t.

A Noclip több dokumentumfilmet készített a franchise kissé rögös történetéről a Doom 3 után, és ebben is szó van arról, hogy nem tudták, merre vigyék tovább a 90-es évek egyik nagy nevét. A Call of Doom-féle Doom 4 koncepció echte sablonos 2000-es évek vége, 2010-es évek eleje katonai lövöldözős játék volt a szürke, városi környezetével, de erről el kell mondanunk: nem ez az, amibe beleszerettünk három évtizede. Ezt pedig nagy eséllyel maga az id Software is tudta.

Lent beágyaztunk egy 2012-es trailert a játékból, ami sokkal sötétebb, illetve kevésbé színesebb a 2016-os játékhoz képest, ám a Doom 3 horror felé kanyarodó stílusa is tetten érhető. A shotgun, az ököl használata, illetve a láncfűrész egy az egyben hasonlít a közel hét éve megjelent rebootban látottakhoz, de a legtöbb felvétel mintha a Földön készült volna, mielőtt egy sterilebb környezetre váltana az egész (UAC Mars?). A videó Danny Keys azóta már törölt ArtStation profiljáról származik. Ő anno az id Software.nél médiaművészi és videószerkesztői pozíciót tölt be.

Szóval ez a koncepció maga mögött hagyta a Call of Duty-beütést, ám még nem teljesen alakult ki a 2016-os stílus. Lehet, hogy ez a köztes út sikeres lehetett volna. Az is lehet, hogy nem kapott volna folytatást.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu