Gran Turismo a PlayStation VR-on: jelentős fejlődés a két generáció között! [VIDEO]

A Gran Turismo Sport az első PlayStation VR-on elsőre korrektnek néz ki, de ha mellé tesszük a Gran Turismo 7-et, ami a PlayStation VR2-n fut, hatalmas lesz a különbség…

 

ElAnalistaDeBits egy szokatlan, ám mégis találó összehasonlító videót készített. A Gran Turismo nem VR-ra tervezett franchise, de a PlayStation 4-re kiadott Gran Turismo Sport, illetve a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re kiadott Gran Turismo 7 is támogatja a virtuális valóságot (utóbbi esetében a PlayStation 4-es változat nem), így mind a két esetben kissé trükkös a VR-támogatás, mert a Polyphony Digital nem VR-exkluzívként hozta létre a franchise két legújabb részét.

A PlayStation VR és a PlayStation VR2 között is jelentős különbség van, ugyanis a technológia jelentős fejlődésen esett át a virtuális valóság-headsetek között, ám ezzel velejáró hatás volt a belépő árának hatalmas növekedése is, ugyanis a PlayStation 4 + PlayStation VR párost sokkal olcsóbban meg lehetett venni a PlayStation 5 + PlayStation VR2 duónál (ugyanis a Sony VR-headsetei nem használhatóak önállóan úgy, ahogy a Meta Questet lehet).

Az összehasonlító videó nem valami fair (a PlayStation VR ugyanis csak a VR Tour, illetve a Time Trial módokban működik a Gran Turismo Sportban, ha nem csak az emlékezetünk), ugyanis ez olyan, mintha egy Trabantot vetnénk össze egy modern Volkswagen Golffal, de azért így szembetűnő, hogy mekkora ugrás történt a grafikai részletességben, a frame rate is stabilabb lett, és maga az élmény is kényelmesebb a PlayStation VR2-n (amiért nem véletlenül kér többet a Sony, mint amennyit a PlayStation 5-ért kell fizetni, ezért is kissé bátor a cégtől olyat hallani, hogy szerintük a PlayStation VR eladásait le fogja tudni hagyni az utód).

De beszéljen helyettünk a videó. Annyit azért elmondhatunk, hogy a Gran Turismo 7 fantasztikusan néz ki a PlayStation VR2-n (és sajnos a PlayStation 4-es port az első generációs PSVR-t nem támogatja).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu