Mindent megfigyelő appot akar a Twitterből faragni Elon Musk?

Kínában a WhatsApp nevű programmal szinte mindent el lehet intézni. És azt megfigyeli a Kínai Kommunista Párt…

 

Ha egy adott bíróság joghatósága zavarja Elon Muskot, ő egyszerűen át szokott helyezni mindent máshová. Valószínűleg ezért történt, hogy a Twitter egybe is olvadt egy fedőcéggel (nincs benne valós tartalom, az X Corp.-pal. Az Egyesült Államok Kalifornia államának északi közretének San Franciscóért felelős körzeti bírósága által közzétett dokumentum szerint ez meg is történt. A peres eljárást egy konzervatív politikai aktivista, Laura Loomer nyújtotta be a Twitter és annak korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey ellen.

Egy éve Musk Delaware államban három fedőcéget jegyeztetett be, és mindhárom az X Holdings név valamilyen formája. Musk szerint ezek a cégek akarják letenni az alapköveket a kínai WeChat applikáció amerikai megfelelőjének, azaz egy „minden-az-egyben” appot akar létrehozni. Csakhogy az X Corp.-ot március 9-én regisztrált Nevada államban, és 15-én Musk már be is nyújtotta a két cég összeolvadására vonatkozó kérelmet. Az X Corp. egy anyacéggel is rendelkezik (X Holdings Corp), és a 2 millió dolláros tőkével rendelkező céget szintén márciusban jegyeztette a Twitter tulajdonosa. Így Musk a Twitter, a Tesla, és a SpaceX vezérigazgatója mellett az X Corp. és az X Holdings Corp. vezérigazgatója is. (A Twitter esetében mikor fog lemondani erről a posztról, ha már megígérte? Soha?)

De mi a helyzet a Delaware államban bejegyzett cégekkel? „Ennek abszolút semmi köze a „spekulációhoz” Musk „mindenes app” reményeiről, és inkább a nevadai újbóli bejegyeztetéshez van köze, miután a Delaware-i kancellári bíróság egyértelműen jelezte, hogy nem tűri Musk bőséges ostobaságait,” írta a Twitteren E. W. Niedermeyer, aki a Tesla ügyleteiről is írt korábban egy könyvet. Régebben a Twitter korábbi vezetősége beperelte Elon Muskot Delaware államban, hogy kényszerítsek őt a Twitter 44 milliárd dolláros üzlet keretében történő magánkézbe vételéről szóló megállapodás teljesítésére. Musk meg megpróbált kibújni az akkor rossznak tűnő üzlet mögül kihátrálni (a részvények értéke és az általa ajánlott összeg között nagy volt az eltérés).

A bíróság októberben elkezdte a tárgyalást, és akkor úgy tűnhetett, hogy jogerőre emeli a felvásárlást. Ekkor Musk mégis hajlandóságot mutatott arra, hogy ragaszkodjon az ügylet eredeti feltételeihez, kitérve a Twittert elszaporító botok mennyisége, vagy a nagy nyilvánosságot kapott informátor által felvetett biztonsági aggályok miatti kifogások elől. De kérdés, hogy vajon teljesen képes elhagyni Nevada kedvéért Delaware államot…

Az X Corp. pedig eléggé erősen totalitárius sci-fi jövőre utal, ahol mindenki megfigyel… és Musk már egy éve is erre sugalló tweetet írt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu