A hét király halálához át kellett írni Az utolsó királyság könyvszéria befejezését?!

MOZI HÍREK – A hét király halála (Seven Kings Must Die) lezárja Az utolsó királyság megmaradt cselekményét. Ehhez azonban nagyot kell változtatnia a könyv befejezésén. Figyelmeztetés! SPOILEREK következnek!

 

 

A hét király halála (Seven Kings Must Die) erősen eltér a forrásanyagtól. Többek között a könyvsorozat befejezésének egy nagyon szükséges változtatását is végrehajtja. Mint mindig, az irodalom és a filmvászon közötti adaptációkban is szükség van bizonyos változtatásokra. Az utolsó királyság és közvetve A hét király halála számos elemet megváltoztat az eredeti regényekből. Így érthető, hogy a sorozat és a film lényegesen más befejezéshez vezet, mint ami a könyvekben található.

A hét király halála Az utolsó királyság (The Last Kingdom) sorozat folytatása, és nagyjából Bernard Cornwell Angolszász históriák (The Saxon Stories) című könyvsorozatán alapul. A film utoléri Uhtred of Bebbanburgot (Alexander Dreymon), aki visszakapta földjeit és birtokait, és már évek óta nyugalomban él. Eközben a dánok továbbra is próbálkoznak a betöréssel, az angolszász trón pedig Edward király (Timothy Innes) halála után megüresedett. Ez a konfliktus végül a brunanburhi csatában és az angolok egyesülésében csúcsosodik ki, amelyben Uhtrednek döntő szerepe van. Ő biztosítja, hogy a következő király, Aethelstan (Harry Gilby) képes legyen megvalósítani Alfred (David Dawson) elképzelését az egységes Angliáról.

 

Hogyan változtatja meg Az utolsó királyság film a könyv végét?

 

A film a brunanburhi csata után azzal zárul, hogy Uhtred látszólag választhat, hogy életben marad, vagy belép a Valhalla csarnokába. Ám még előtte felesküszik Aethelstanra Northumbria uraként, így megalakul az egyesült Anglia, ami teljesen lezárja a folyamatban lévő politikai cselekményt. A könyvek azonban el sem játszhattak Uhtred halálának a lehetőségével, hiszen ő maga meséli el a történteket idős korában. A könyvszéria egy hasonló csatával végződik, ahol Aethelstan és Uhtred az egyik oldalon áll, és Anlaf (Pekka Strang), Constantine (Rod Hallett), Owain of Strath Clota (John Buick) és mások állnak velük szemben. A különbség azonban az, hogy a történet ott azzal ér véget, hogy Aethelstan megparancsolja Uhtrednek, hogy nősüljön meg, így ő lesz Észak ura.

 

Miért kellene A hét király halálának Uhtred pusztulásával véget érnie?

 

Egyesek szerint sorozatnak és a filmnek több értelme van Uhtred halálával befejeződni. Hiszen ez biztosíthat teljes lezárást a narratívának. A filmben ráadásul nem ő meséli el a történetet, mint a könyveket. Így a produkció egy harcos befejezést adhat neki, ami méltó mindahhoz, amit a franchise során elért. De azon túl, hogy a karakterének méltó befejezést adunk, Uhtred halála a filmben még inkább megmagyarázza, hogy a franchise miért fejeződött be a filmmel az 5. évad helyett.

A The Last Kingdom franchise elsősorban azért folytatódott az 5. évad után, mert a sorozat Edward király trónra lépésével ért véget. A könyvek azonban ennél tovább mentek Aethelstan uralkodásának megalapozásával, ami azt jelentette, hogy a sorozatnak több története volt. A könyvszéria lényege, hogy bemutatja az egységes Anglia születését, a sorozat cselekménye azonban hamarabb ért véget. Ám ez a film lezárja Uhtred ívét, miközben megadja Anglia valódi egyesítésének történelmi kontextusát is.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu