Star Wars: Miért cserélte le Luke Skywalker a sárga fénykardját egy zöldre?

MOZI HÍREK – A Star Wars rajongói régóta kíváncsiak arra, hogy hogyan és miért készített magának egy új, zöld fénykardot Luke Skywalker A Jedi visszatér előtt. A Marvel Star Wars képregény-sorozat most végre elmagyarázza ezt a rejtélyt.

 

Luke Skywalker elvesztette apja kék fénykardját a Birodalom visszavág című filmben, amikor Darth Vader levágta a kezét a Felhővárosban. Ezután egy régi Jedi templomban talált egy sárga fénykardot, amit a Köztársaság korából származó templomőrök használtak. Ezt a fénykardot használta azóta is a Birodalom elleni harcban a képregényekben.

Azonban a Jedi visszatérben már egy másik fénykardot láthatunk a kezében, aminek a zöld pengéje sokkal feltűnőbb volt. A film nem magyarázza el, hogy hogyan jutott hozzá ehhez az új fegyverhez, csak egy törölt jelenet mutatja meg, ahogy Obi-Wan Kenobi stílusára emlékeztető markolatát összeszereli és először bekapcsolja Jabba palotája előtt.

A képregény most elárulja, hogy miért volt szüksége Luke-nak egy új fénykardra: a sárga fénykardja megsérült egy küldetés során, amikor egy ölődroid összezúzta a protézis kezét és a fegyverét is. R2-D2 megpróbálta megjavítani, de csak annyira sikerült, hogy alig működött. Luke érezte, hogy közeleg az utolsó összecsapás Vaderrel, és hogy ehhez egy teljesen működő fénykardra lesz szüksége. Ezért úgy döntött, hogy készít magának egy újat.

A képregény azt is elmeséli, hogy hogyan talált rá egy új kyber kristályra, ami a fénykard színe és ereje meghatározza. Egy titokzatos erőrezgést érzett, ami gyengítette az Erővel rendelkezőket, köztük Luke-ot, Vadert és Palpatine-t is. Ezt kihasználva Luke elindult egy kalandra, ami során megszerezte a zöld kristályt és elkészítette az új fénykardját.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu