Xbox-akció: 2016 egyik legjobb játékát most potom áron szerezhetitek be!

A 2016-os év egyik legjobb játéka most mindössze 3 dollárért (kb. 1000 Ft-ért) kapható az Xbox kiárusításnak köszönhetően, így a játékosok nagy kedvezménnyel juthatnak hozzá.

 

 

Az XCOM 2, a Firaxis Games kritikusok által elismert taktikai RPG-je jelenleg őrülten alacsony áron kapható az Xbox-tulajdonosok számára. A Microsoft Xbox Marketplace-en felsorolt akció azonban néhány óra múlva lejár, így az érdeklődőknek érdemes most lecsapni a címre, amíg még akciós.

Az XCOM 2 a 2012-es XCOM: Enemy Unknown című X-COM-sorozat rebootjának folytatása. A Firaxis Games által fejlesztett és a 2K Games által kiadott, a franchise újragondolt változatát a kritikusok már a megjelenéskor dicsérték.

Az XCOM: Enemy Unknown Xbox 360-as verziója a Metacriticen lenyűgöző 90-es értékkel állapodott meg. Számos Game of the Year-díjat is kapott különböző helyeken. Most a játékosoknak lehetőségük van arra, hogy kedvező áron szerezzenek be egy XCOM 2-t.

A népszerű 2016-os XCOM 2, amely jellemzően még mindig teljes áron (59,99 dollárért – több mint 20 000 Ft!) kapható az Xbox Marketplace-en. Ma mindössze 2,99 dollárért, vagyis ezer forintért vásárolható meg. Az XCOM 2 Digital Deluxe Edition ára is csökkent, jelenleg mindössze 7,49 dollárért (kb. 2500 Ft) kapható. Sajnos az XCOM 2 Collection bundle még mindig teljes áron, 99,99 dollárért (majd 34 000 HUF) kapható. Az XCOM 2 akció linkjét a cikk végén találjátok.

Az XCOM 2 előnye volt, hogy a PlayStation 3-mal és Xbox 360-mal szemben a játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készült változatai frissített hardvereken jelentek meg. A négy évvel későbbi megjelenésekor is jó kritikai fogadtatásban részesült. A játék Xbox One-os kiadása 87 pontot szedett össze a Metacriticen. A 2016-os Golden Joystick Awards-on is jól szerepelt (bár nem olyan jól, mint a 2022-es Elden Ring), az Év játéka és az Év PC-s játéka jelölésekkel.

A Game Awards 2016-ban a legjobb stratégiai játéknak jelölte a fordulóalapú taktikai címet, a 20th Annual D.I.C.E. Awards pedig az év stratégiai/szimulációs játéka kategóriában díjazta.

Az XCOM sorozat jövője egyelőre homályos. A 2K Games anno a 2016-os pénzügyi jelentésében elégedetten nyilatkozott a cím eladásairól. Ám hivatalos formában azóta sem esett szó egy esetleges XCOM 3-ról. Pedig rengeteg remek ötlet van arra vonatkozóan, hogy merre tarthat az XCOM franchise legközelebb.

A Firaxis Games az XCom 2 után sem lassított a címek kiadásán. A fejlesztő legközelebb a nagyon jól sikerült Sid Meier’s Civilization VI-tal folytatta. Majd 2022-ben a csapat a Marvel’s Midnight Suns-t dobta piacra PC-n és konzolon.

Forrás: Xbox Marketplace

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu