Star Trek: Resurgence: ikonikus TNG karakter csatlakozott a játékhoz!

A hamarosan megjelenő Star Trek: Resurgence videójáték egy nagy TNG karaktert csíp el, ugyanis Will Riker kapitány Jonathan Frakes hangján szólal majd meg.

 

 

A Star Trek: Resurgence egy fontos Star Trek: The Next Generation ikonra tett szert. Ugyanis Will Riker kapitány csatlakozik a készülő videójátékhoz! A Dramatic Labs által fejlesztett és az Epic Games által kiadott Star Trek: Resurgence egy egyjátékos narratív kalandjáték, amelyben a játékosok két új Csillagflotta-tiszt szerepében játszhatnak a 24. században. A 2023. május 23-án megjelenő Star Trek: Resurgence Xboxon, PlayStationön és az Epic Games Store exkluzív változatában PC-n is játszható.

A StarTrek.com bejelentette, hogy Jonathan Frakes adja Will Riker kapitány hangját a Star Trek: Resurgence-ben.

A StarTrek.com-nak nyilatkozva Dan Martin, a Resurgence írója méltatta Frakes Riker szerepében nyújtott alakítását, méghozzá ekképpen:

„Nem akartuk Riker szerepét belevenni, ha nem térhetett volna vissza Jonathan Frakes a szerepbe. Abszolút öröm volt vele dolgozni, hiszen a klasszikus Riker-sármját és parancsuralmát hozta a játékunkba.”

De miért szerepel Riker az új Star Trek-játékban? Ennek a központi rejtélyes cselekményéhez lehet köze. Utóbbi két idegen civilizációról szól, amelyek a háború küszöbén állnak. Ahogy Andrew Grant író tovább mesélt:

„A feltevésünkhöz a The Next Generation korai, Az utolsó előőrs című epizódjából merítettünk ihletet, amely először mutatta be a Tkon Birodalmat. Riker főszereplője volt az epizódnak. Közvetlen tapasztalata van a Hatos Hármas Portállal, a Tkon Birodalom őrzőjével, így szervesnek tűnt, hogy őt is bevonjuk a történetbe.”

 

Mi történt Rikerrel a Resurgence története előtt?

 

A Star Trek: Resurgence a 2380-as években játszódik, a Star Trek: Nemesis utáni időszakban. Ekkor Riker már elhagyta a USS Enterprise-E-t, és a USS Titan kapitánya. Egyelőre nem világos, hogy Will híres csillaghajója is megjelenik-e a játékban. Azt sem tudni még, hogy Riker felesége, Deanna Troi tanácsosnő (Marina Sirtis) szerepel-e majd. De Riker kapitánynak a Titánt vezető hőstetteinek egy része már ismert, köszönhetően a Star Trek: Lower Decks vendégszerepléseinek. Riker a Titan kapitányaként egy jazzkedvelő vadember, aki messze áll Jean-Luc Picard kapitány (Patrick Stewart) első tisztjének szerepétől. Habár a játék valószínűleg nem a komédia irányába viszi el Rikert, ellentétben a Lower Decks-szel.

Jonathan Frakes dicshimnuszokat aratott Riker kapitány alakításáért a Star Trek: Picard 3. évadában, de a Star Trek: Resurgence esetében 20 évet fog visszatekerni az idő kerekét, hogy a fénykorában lévő Rikert alakítsa.

A 2280-as évek egyszerre boldog és tragikus évtized a Troi-Rikerek számára, hiszen fiuk, Thad Riker megszületik, de végül halálos betegségben meghal. Annak ellenére, hogy a család a Nepenthe bolygóra költözik a gyógyító tulajdonságai miatt. A korábban már bemutatott Spock nagykövethez (Piotr Michael) hasonlóan Riker kapitány is nem játszható karakter lesz a játékban. Ám jelenléte mindenképpen hatással lesz a játék egyik játszható hősére.

Forrás: StarTrek.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu