Perrel fenyegeti az OpenAI a paywallt átugró fejlesztőt!

TECH HÍREK – Az OpenAI nem szereti, hogy valaki ingyen kínálja azt, amit ők pénzért.

 

Az Xtekky néven futó fejlesztő a GPT4free nevű, a ChatGPT4-re építő, ngyenes mesterséges intelligenciájú chatbottal lett hírhedt. Ő most jogi problémákkal nézhet szembe, ugyanis az OpenAI fontolgatja, hogy bíróságra viszi, ugyanis a GPT4free lényegében átugorja a ChatGPT4 fizetős falját. Érthetőbben elmagyarázzuk: a ChatGPT4 havidíja 20 dollár (kb. 7 ezer forint), de a GPT4free a ChatGPT4 API-jából, a Quorából, a You.comról vesz válaszokat, és lényegében ingyen kínálja az API-khoz való hozzáférést, amiért általában pénzt kérnek el.

Xtekky a Tom’s Hardware-nek elmondta, hogy az OpenAI már küldött neki egy levelet, amiben a Githubos projekt levételét követelik tőle. Erre öt napot adtak neki, különben jogi útra terelik az egésze. Xtekky szerint ő nem felelős azért, amit az ő Githubjából mások létrehoznak, továbbá az OpenAI-nak nem kellene vele foglalkoznia, mert nem csatlakozik közvetlenül a ChatGPT4 API-jához. A scriptje csak lekérdezi az oldalakat, amiknek van hozzáférésük, így az OpenAI-nak ezeket a site-okat kellene inkább megkeresnie…

„Az OpenAI is megkereshetné az oldalakat, és figyelmeztethetné/értesíthetné őket, és együttműködve hozzám fordulhatna, hogy letiltást kezdeményezzen, de úgy tűnik, hogy ez kizárólag az OpenAI-tól származik, és alapvetően azt állítják, hogy én közvetlenül őket támadom. Ugyanezt el lehetne érni az oldalak lapjainak megnyitásával is. Meg tudom nyitni a böngészőmben a Phind, You, stb. lapjait és spam kéréseket. Az én repóm csak egyszerűbb módon teszi ezt. Azt hiszem, ők [az OpenAI] már korábban kapcsolatba léptek velem, hogy nyomást gyakoroljanak rám, hogy magam töröljem a repót, de a helyes út egy tényleges hivatalos DMCA kellene, a GitHubon keresztül,” nyilatkozta Xtekky.

Azt mondja, hogy a phind.com, ora.sh és writesonic.com oldalakat használó scripteket a kérésükre eltávolította. A Tom’s Hardware hozzátette, hogy minden alkalommal lekérdezést indítunk a GPT4free-n, az API licenszekkel rendelkező oldalak lényegében ingyenesen elvégzik a feladatot, így az OpenAI mellett a kérdéses oldalak is bevételektől esnek el (utóbbiak a reklámok kapcsán). Xtekky szerint a Github repo eltávolítása jelentéktelen lenne, és ezért a chatbotot egy másik domainre vinné, és átnevezné g4f-re. A GPT4free Githubja továbbra is elérhető amúgy.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu