Újabb platformokon szünteti meg a Sony a PlayStation Videót

Ezzel a lényegében tetszhalott szolgáltatás már csak két készüléken keresztül fog működni.

 

A PlayStation LifeStyle írt arról az emailről, amit a Sony még pénteken küldött ki a site-nak is a az online filmes és televíziós műsorokat terjesztő szolgáltatásról. De várjunk csak, itt valami érthetetlen: a Sony 2021 márciusában már bejelentette a PlayStation Blogon, hogy 2021. augusztus 31-étől a filmek és TV-s műsorok új vásárlása és kölcsönzése le lesz állítva! Most vagy időzavarban van a cég, vagy már nem emékszik arra, amit két éve közölt.

„Köszönjük, hogy Blu-ray lejátszóján vagy okostévéjén használja a PlayStation Video alkalmazást. 2023. 07. 16-tól a PlayStation Video már nem lesz támogatott a Blu-ray lejátszókon és az okos TV-ken, és ezeken az eszközökön keresztül már nem lesz lehetősége elérni a PlayStation Video tartalmai. Ezeket azonban továbbra is elérheti PlayStation 5-ön vagy PlayStation 4-en. Kérjük, további információkért tekintse meg a GYIK-et, és rendszeresen látogasson vissza az új fejleményekért,” írta a Sony.

A 2010 februárjában elindított PlayStation Video (ami a Sony Pictures, a 20th Century Studios, a Warner Bros. Pictures, a Universal Pictures, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Paramount Pictures, vagy a Lionsgate tartalmait knálja) elhalálozása nem tegnap kezdődött. Sőt, felettébb nem is értjük, hogy a Netflix, vagy a kismillió online előfizetéses szolgáltatás korában (pl. a leánykori nevén HBO Maxként ismerhető Max) hogyan tudott mindvégig talpon maradni a szolgáltatás? 2017-ben már a Sony Bravia TV-ken (tehát házon belüli termékeken!) és más, régebbi eszközökön is megszűnt a hozzáférés… pedig anno PSP-n, PS3-on és PlayStation Vitán is elérhető volt.

A Sony tehát lekorlátozza a két konzoljára a PlayStation Videohoz való hozzáférést, de ez nem olyan lépés, hogy a cég ezzel erősíteni a konzolos értékesítéseit (vagy a szolgáltatás iránti figyelmet), hanem ez egyfajta utolsó fázisnak tűnik, mielőtt a cég abszolút maga mögött hagyja az egészet. Van, aki egyszer is használta a szolgáltatást?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu