Tiszta őrület: a Google Photos már képes felismerni az arcodat a fejed hátuljáról is!

TECH HÍREK – A Google Photos egyik legjobb funkciója az arcok felismerése és csoportosítása. De mit gondolnál, ha azt mondanánk, hogy a Google Photos képes felismerni az arcodat még akkor is, ha csak a fejed hátulját látja? Nos, ez nem sci-fi, hanem valóság!

 

A Wccftech egyik szerkesztője fedezte fel ezt a furcsa jelenséget, amikor a Google Photos appban böngészett a régi képei között. Azt vette észre, hogy az app nemcsak azokat a képeket csoportosította össze, amelyeken az arca látszott, hanem azokat is, amelyeken csak a fejének hátsó része volt látható. Sőt, még olyan képeket is összerendelt vele, amelyeken egyáltalán nem szerepelt!

Hogy lehetséges ez? A Google Photos algoritmusai valószínűleg olyan egyéb jellemzőket használnak az arcok azonosítására, mint például a hajszín, a hajviselet, a fejformája vagy a fülformája. Ezek alapján képesek megkülönböztetni az embereket még akkor is, ha nem látják az arcukat.

Ez persze elég lenyűgöző teljesítmény a mesterséges intelligenciától, de egyben elég ijesztő is. Hiszen ez azt jelenti, hogy a Google Photos appban tárolt képeink alapján a Google nagyon sok információt tud rólunk és arról, kikkel vagyunk kapcsolatban. Nem tudni, hogy ezeket az információkat mire használja vagy kivel osztja meg a Google.

Ha nem szeretnéd, hogy a Google Photos ilyen módon elemezze és csoportosítsa a képeidet, akkor ki tudod kapcsolni ezt a funkciót. Ehhez csak menj be a Google Photos beállításai közé, és kapcsold ki az Arcfelismerés és Csoportosítás opciót. Így már nem fogja felismerni az arcodat sem előlről, sem hátulról.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu