Apple Vision Pro: Kínában más néven kell megjelennie?

TECH HÍREK – Egy másik cég ugyanis négy évvel megelőzte a cupertinói vállalatot az elnevezés levédetésével (ami azért is vicces, mert Kínában en bloc a szerzői jogi védelem mintha nem létezne, amennyi koppintás történik…).

 

Az Apple Vision Pro hardvere és funkcionalitása is sok elismerő szót kap a sajtótól, hiszen a két 4K-s microLED-kijelző (a Sony jóvoltából), illetve az M2 és az R1 chipek eléggé erős teljesítményt adnak, és ehhez a VisionOS operációs rendszer, az ennek külön létrehozott App Store szoftveresen ad löketet. Csakhogy a MyDrivers arról számolt be, hogy az egyik potenciális nagy piacon, Kínában nagy valószínűséggel más néven kell kiadni a terméket, amiből az Apple az első évben 1 millió eladást remél…

A Huawei (amely cég GPON-jai megkérdőjelezhető minőségű tápegységekkel bukkannak fel, személyes tapasztalatunk…) arra kényszerítheti az Apple-t, hogy Kínában NE Vision Pro néven adja ki az AR-headsetet, ugyanis 2031-ig a kínai techcégé az elnevezés védjegyjoga, és már 2019 májusában, azaz több mint négy éve meg is szerezte azt! A Huawei több terméke is Vision néven fut, beleértve az okos TV-ket és szemüvegeket, és ha nem születik megállapodás a két cég között (magyarul: ha nem perkál az Apple a Huaweinek…), a „hazai” cég megakadályozhatja a névhasználatot.

Ha az Apple fizet, a szerződésben meghatározott időtartamig használhatja az elnevezést, és a Huawei ebből profitálhat. Ilyesmire már volt példa az országban, ugyanis a cég a kínai Proview Technology-nak az iPad védjegyjogáért fizetett, szóval ez nem az első rodeó az amerikai vállalatnak a világ egyik legnépesebb (de már nem A legnépesebb, ugyanis India átvette azt a szerepet!) országában. Mivel a Vision Pro 2024 elején fog megjelenni, addig van idő tárgyalni, de még nem tudjuk, hogy Amerikán kívül is megjelenik-e az első körben a készülék (az árazás ugyanis sok területen megfizetethetlenné teszi).

Mark Gurman a Bloombergtől nemrég felvetette, hogy a második, olcsóbb készülék Vision One vagy Vision néven jöhet ki… de ez még a jövő zenéje.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu