Mindörökké Batman: vajon jobb a Joel Schumacher-féle vágás, mint a moziváltozat?!

MOZI HÍREK – Kevin Smith-nek köszönhetően egy maréknyi szerencsés rajongó láthatta a Mindörökké Batman (Batman Forever) Joel Schumacher-féle vágását…

 

 

Válogatott közönség előtt mutatták be a néhai Joel Schumacher valódi vízióját a Mindörökké Batmanről (Batman Forever). A rajongók a közösségi médiában izgalmas reakciókkal jelentkeztek, amelyek megkülönböztetik a Schumacher-vágást a moziváltozattól.

Kevin Smith rendező és képregényrajongó Schumacher-vágás vetítésének bejelentése felszította a Mindörökké Batman ezen alternatív változatáért küzdő rajongók lángját, hiszen kiderült, hogy létezik a filmnek egy érettebb vágása.

Smith azóta nem csak átnézte az alternatív vágást, de most egy zárt körű vetítésen meg is mutatta azt kiválasztott rajongóknak. A Schumacher-vágás reakciói tovább erősítik a róla elhangzottakat. Azonban kiderült, hogy a Warner Bros. Discovery-nek némi pénzt kellene befektetnie a Batman-film világméretű bemutatóra való feljavításába.

A Schumacher-vágás vetítésére július 1-jén került sor a Smodcastle moziban, és pozitív fogadtatásban részesült. A legnagyobb előrelépésként Bruce Wayne ívét jegyezték meg. Állítólag lassabb tempójú. Ez lehetővé teszi a film számára, hogy az emelkedett pillanatok között olyan módon lélegezzen fel, amely kibővíti a kettős identitást és a pszichológiai összetettséget. Ezeket a mozis változatban csak érintőlegesen mutatták meg. Ez a vágás állítólag 2 óra 15 perc hosszúságú.

Jelenlegi állapotában a Schumacher-vágás egy munkanyomat, amely további VFX-eket és az eredeti filmzenéhez való visszatérést igényelne, de még így is jóval kevesebbet, mint Zack Snyder Justice League-je.

Ennek eredményeképpen a Schumacher-vágás jelenlegi állapota inkább hasonlít David Ayer Öngyilkos osztagának vágásához. Utóbbi szintén nem látott napvilágot a rajongók, a szereplők, a stáb és maga Ayer többéves kampánya ellenére sem. Sajnálatos, de egy olyan cég, mint a WBD, amely a DC-rajongók egy része szerint az ellenkezőjét teszi annak, amit a rajongók elvárnak a márkától, 49 milliárd dollár körüli adósságban van. A legutóbbi DC-filmjei pénzügyi veszteségeket szenvedtek el. Még a Batgirl-t is törölték az adóleírás miatt. Nem biztos, hogy prioritásként kezeli a korábbi DC-filmjei alternatív vágásainak kiadásába való befektetést.

Azonban lehetnek más platformok, amelyek időt és erőforrásokat fektethetnek és fektetnének be ezekbe az alternatív vágásokba. Különösen az írók sztrájkja és a WBD üzleti stratégiája közepette, amely a DC IP-t harmadik fél streaming-szolgáltatóknak adja bérbe. Akár a WBD jelenlegi rendszere, akár az esetlegesen később érkező új vezetés, könnyű döntésnek tűnik, hogy ezeket a keresett alternatív vágásokat végül kiadják. Már amennyiben a rajongók továbbra is igényt tartanak rá. Ami a Schumacher-vágást illeti, augusztus 25-re van kitűzve egy utolsó vetítés Smith mozijában. A rajongók további reakciókat várhatnak, amelyek kétségtelenül tovább növelik a megjelenés iránti igényt.

Forrás: Twitter (1, 2, 3)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu