The Walking Dead: Dead City: nem hittük volna, hogy viszontlátjuk ezeket az alakokat!

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, a The Walking Dead franchise nem hagyta magára a leghülyébb zombiját sem, akik a The Walking Dead: Dead City 4. epizódjában tértek vissza. Figyelem! SPOILEREK következnek!

 

 

A The Walking Dead franchise leghülyébb zombijai visszatértek a The Walking Dead: Dead City című spinoffban. Jellemzően a TWD-sorozatokban a zombik mind ugyanazokat a szabályokat követik. Hiszen mindannyian lomha, agyatlan gyilkológépek. Vannak azonban olyanok is, akik szembemennek azzal, amit általában elvárnak a hagyományos zombitól.

Az évek során a The Walking Dead megtalálta a módját annak, hogy felrázza a cselekményt azzal, hogy a karaktereket olyan zombikkal állítja szembe, akik így vagy úgy, de kilógnak a sorból.

Ennek érdekében a franchise bevezetett egy emlékezetesen gusztustalan külsejű járkálót. Vagy egy olyan zombit, akit valahogy nehezebb megölni, mint másokat. Sok ilyen forgatókönyv jól működik a franchise történetén belül. De ez nem mondható el mindegyikről. Egy másik zombitípus, amelynek jelenléte a franchise-ban a The Walking Dead legkorábbi évadaira nyúlik vissza, a franchise leghülyébb részeire jellemző. Úgy tűnik, mégsem sikerült megválunk tőlük.

 

A The Walking Dead alvó zombijai visszatérnek a Dead City 4. epizódjában

 

A képregényekben bevezetett, majd a sorozatba is bekerülő „lurkerek” inaktív zombik. A földön fekve tökéletesen elvegyülnek a halottak között. A walkerek túlnyomó többsége szüntelenül kóborol friss hús után kutatva. Azonban a lurkerek mozdulatlanok, amíg egy gyanútlan túlélő nem keresztezi az útjukat. Az eredeti sorozatban gyakran gyötörték a főszereplőket. Ezt teszik még egyszer a The Walking Dead: Dead City 4. epizódjában is. Miközben egy metróalagúton kúsznak át, a főszereplőknek óvatosan kell elhaladniuk egy csapat szundikáló zombi mellett.

A jelenlétük bizonyos fokú feszültséget tesz lehetővé. A lurkerek mögött álló koncepciót azonban a franchise még nem igazán mélyítette el. Elvégre egy zombinak nincs igazi oka arra, hogy aludjon. Ugyanis nincs szüksége energiára. Ez abból is látszik, hogy a zombik kilométereken át képesek bolyongani, anélkül, hogy pihenésre lenne szükségük. A lurkerek viszont nem tartják be ezeket a szabályokat. Mindez zavarba ejtővé teszi a viselkedésüket. Ezek a járkálók, akik elsősorban a jump scare kedvéért léteznek, ahelyett, hogy a The Walking Dead zombis tudományában gyökereznének, megnehezítik, hogy komolyan vegyük őket…

Forrás: The Walking Dead Wiki

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu