Diablo IV patch: nagyobb kihívás lesz a játék?! Íme a főbb újdonságok!

Az új frissítés a Diablo IV összes osztályában legyengít néhány build-opciót, beleértve a legnépszerűbb barbárokat is.

 

 

Úgy tűnik, a Diablo IV játékosainak nincs okuk az örömre. A legújabb frissítés ugyanis nem csak a legnépszerűbb barbár buildet, hanem rengeteg másikat is nerfelt. A játék körüli hangulat nagyrészt bizakodó volt.

A közösség felismerte a hiányosságokat, értékes visszajelzésekkel látta el a fejlesztőket, és türelmes volt, hogy a Season of the Malignant legalább egyensúlyjavításokat hoz, amelyekre néhány osztálynak nagy szüksége volt.

Az 1.1-es frissítéshez tartozó javítási jegyzetek azonban rosszabbra fordították a közvéleményt. A Diablo IV-ben a varázslóknak csak három, a végjátékban alig életképes buildjük van. Mégis az új frissítésben rájuk is rontást mértek. A társaikhoz képest egy újabb hátránnyal egybekötött unikális pálcát kaptak. A legtöbb osztály általános túlélőképességét kibelezték. Ugyanis a patch egyik fő áldozata a Disobedience Legendary Aspect volt.

A Hammer of the Ancients, Cooldown Reduction, Critical Strike és Vulnerable Damage jelentős rontásaival rengeteg barbár endgame buildet semmisítettek meg. Bár még nem tudni, hogy a Malignant Hearts javítja-e a Barbarian osztály új gyengeségeit. Ez kétségtelenül hatalmas csapás a Diablo IV játékosoknak, akik abban reménykedtek, hogy a franchise legikonikusabb osztálya lesz a főszereplőjük.

Úgy tűnik, hogy mind az öt osztály áldozatul esik az új patchnek. A játékosok problémái a játék itemizációjával kapcsolatban csak tovább fognak erősödni az általuk nyújtott előnyök drasztikus csökkentése miatt. Amellett, hogy a Diablo IV három legfontosabb statisztikájának értéke gyakorlatilag megfeleződik, az új frissítés bevezeti a Barrier Generation, a Lucky Hit Chance While You Have Barrier és a Mastery Skill Damage értékét minden osztály számára. Ennek eredményeképpen sok játékos rámutatott, hogy csak nehezebb lesz életképes felszerelést szerezni.

A nyílt világ is kap nerfeket mindenhol, mivel a Diablo IV-ben a power levelinget eltávolították a játékból.

A Season of the Malignantban, ha egy barátja elvisz egy friss 1-es szintű játékost a 4-es világszintre, és leülteti egy 100-as szintű dungeon bejáratához, akkor csak 11-es szintű szörnytapasztalatot kap, szemben a 100-as szintű szörnytapasztalattal. Ráadásul a magasabb World Tier-eken a szörnyek elkezdenek lemaradni a játékosok mögött a szintek tekintetében. Ez jelentősen lassítja a szintlépési folyamatot.

A közösség által széles körben dicsért legutóbbi buffokat követően a Helltide jutalmakat az új frissítésben nerfelték. A Tortured Gift of Mysteries ára 175-ről 250-re emelkedett. A rajongók körében a jelenlegi hangulatot úgy tűnik, hogy a zavar és a sokk jellemzi.

 

 

A Blizzard részletezte a Diablo IV játékon belüli áruházával,  a szezonbérlettel és a rengeteg megjelenés utáni tartalommal kapcsolatos terveit.

 

 

Új egyedi fegyverek minden Diablo IV-karakternek!

 

Az új frissítés után a játék egyedi fegyverekkel és Legendary Aspect-ekkel bővült. Mindjárt itt az első szezon, de előtte a játékban számos módosítást hajtanak végre és új tartalmakat hoznak a játékosoknak.

A Diablo IV kiadta a Patch 1.1.0-t, és hat új Unique fegyvert és hét új Legendary Aspectet adott hozzá. Az új javítással a játék mind az öt osztálya kap egy-egy új Unique-ot. Ezek az Azurewrath (Barbár egyedi kardja), Fleshrender (Druida egyedi egykezes fegyvere), Lidless Wall (Nekromanta egyedi pajzsa), Eaglehorn (Rogue egyedi íja) és The Oculus (Varázsló egyedi pálcája).

Az Uber Unique-ok listája is bővült az Ahavarion Spear of Lycander bevezetésével, amely egy rendkívül ritka Uber Unique bot, amit a játékosok a World Tier 4-en, a Diablo IV legmagasabb nehézségén találhatnak meg.

A Diablo IV Legendary Aspect-jei rendkívül hasznos egyedi módosítók. A ritka tárgyakat legendássá tudják változtatni. Egy ilyen aspektus megszerzéséhez a játékos használhatja a Codex of Power-t, vagy leölhet démonokat, hogy Legendarí tárgyakat szerezzen, és kivonja belőlük az aspektusokat. Az 1.1.0-s patch megjelenésével a játék osztályai új támadó aspektusokat kaptak, amelyek az Ancestral Charge (Barbarian), Subterranean (Druid), Gore Quills (Necromancer), Pestilent Points (Rogue) és Searing Wards (Sorcerer). A játék új általános legendás aspektusai az Audacity, egy hasznos aspektus, amely elkábítja a közeli ellenséget, és a Craven, egy aspektus, amely növeli a mozgási sebességet, amikor lelassított vagy lehűtött ellenségtől távolodsz.

A teljes Patch Notes-t az alábbi linken találjátok!

Forrás: Blizzard

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu