74 éves korában elhunyt Josephine Chaplin színész, Charlie Chaplin lánya

MOZI HÍREK – Charlie Chaplin színész lánya, Josephine Chaplin, aki az 1971-es A Canterbury mesék című film mellett számos más produkcióban is szerepelt, július 13-án hunyt el Párizsban. A gyászhírt a család pénteken jelentette be.

 

Josephine Chaplin az édesapja, Charlie Chaplin és negyedik felesége, Oona O’Neill közös gyermekeként látta meg a napvilágot. A vígjáték-legenda 11 gyermekéből ő volt a hatodik, míg az O’Neill-lel közösen nevelt nyolc közül pedig a harmadik. Az anyja a Nobel-díjas drámaíró, Eugene O’Neill lánya volt.

Charlie Chaplin 1942-ben találkozott O’Neill-lel, aki már a következő évben feleségül ment hozzá. A Chaplin Iroda nyilatkozata szerint a némamozi ikonja „végre megtalálta az igazi boldogságot, hiszen mindketten lelki társra találtak egymásban, annak ellenére, hogy Oona mindössze 18, Charlie pedig 53 éves volt.”

Josephine Chaplin 1949 márciusában, a kaliforniai Santa Monicában született. Színésznőként megjelent Menahem Golan politikai irányultságú Az utolsó nap című filmjében; Vittorio De Sica és Maurice Ronet mellett A vadak illata című műben; Klaus Kinski társaságában a német nyelvű Hasfelmetsző Jackben; valamint Daniel Petrie The Bay Boy című filmjében, Liv Ullmann és Kiefer Sutherland oldalán.

Háromévesen került először vászonra, édesapja írta és rendezte Limelight című 1952-es filmjében. 1967-ben a Egy grófnő Hongkongból című műben is feltűnt. Josephine azonban a legtöbb szerepét francia filmekben játszotta, így például a Nuits rouges és az À l’ombre d’un été című alkotásokban.

Élete későbbi szakaszában a Chaplin család párizsi irodáját irányította, valamint támogatta édesapja szobrának felállítását az írországi Waterville-ben.

Párizsban telepedett le, ahol nem sokkal édesapja, 1978-as halála után egy furcsa zsarolási összeesküvés célpontjává vált, amikor két férfi ellopta Charlie Chaplin holttestét és koporsóját. A család nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni, a maradványokat 11 héttel később találták meg. Édesanyja, Oona O’Neill 1991-ben halt meg.

Josephine Chaplin kétszer házasodott: első férje a görög üzletember Nikki Sistovaris volt, majd Jean-Claude Gardin régésszel kötött házasságot. Hosszú ideig élt együtt Maurice Ronet-val is, aki korábban színésztársa volt.

A Hollywood Reporter információi szerint Josephine-t testvérei, Michael, Eugene és Christopher, továbbá nővérei Geraldine, Victoria, Jane és Annette, valamint fiai, Charly, Julien és Arthur gyászolják. A halálhír bejelentése szerint a temetésre Párizsban kerül sor, csupán a család szűk körének jelenlétében.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu