Későbbre tolta a határidőt a Microsoft és az Activision Blizzard!

Az eddigi július 18-ai határidőt arrébb tolták, de a felbontási „bírságot” is megnövelik a Microsoftnak, ha a megadott időpontokban nem születik meg a megállapodás a felvásárlási tranzakcióról.

 

A Microsoft és az Activision Blizzard közösen döntött úgy, hogy a redmondi techóriás 68,7 milliárd dolláros felvásárlási tranzakciójának lezárási határidejét kitolják július 18-áról október 18-ára, hogy a még fennálló szabályozói aggodalmakat (FTC – Egyesült Államok, CMA – Egyesült Királyság) el tudják oszlatni. Erről Brad Smith, a Microsoft elnöke (is) írt egy tweetet. Phil Spencer, az Xbox-vezér pedig optimista, és izgatott, hogy mindenhol több játékosnak tudjanak elhozni több játékot.

A plusz időtartam miatt az Activision Blizzard részvényenként 99 centet (kb. 335 forintot) fizet a tulajdonosanak, és csak akkor kell a megállapodás felbontási díjait fizetni, ha kudarccal jár a Microsoft. Ha augusztus 29-éig nem tudják lezárni az ütletet, a Microsoft 3 helyett 3,5 milliárd dollárt kell, hogy fizessen. Szeptember 15-e után ez az összeg már 4,5 milliárd dollárra fog emelkedni, így a Windows és az Office termékei miatt kőgazdag cégnek az eredeti „bírság” másfélszeresét kell fizetnie, ha az FTC vagy a CMA végül mégis el tudja gáncsolni a tranzakciót.

A Battle.net sikertelenségéről régebben írtunk már, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Blizzard közölte, hogy az Overwatch 2 lesz az első játék tőlük, ami a Steamen is fel fog bukkanni (augusztus 10-étől), és itt valószínűleg azért léptek így, mert a játékkal nem sokan játszanak, és az eSport-bajnoksága, az Overwatch League is térdre rogyhat emiatt. „A Blizzardnál az a célunk, hogy meghallgassuk a játékosokat, és megpróbáljuk mindenben felülmúlni az elvárásaikat. Bár a Battle.net továbbra is prioritást élvez számunkra most és a jövőben is, hallottuk, hogy a játékosok a Steamet szeretnék választani néhány játékunkhoz, kezdve az Overwatch 2-vel. Örömmel dolgozunk együtt a Valve-val, hogy ez megvalósuljon,” írta Mike Ybarra, a Blizzard elnöke.

Persze a Battle.net-fiók a Steamen is kelleni fog, de ezek után megkérdezhetnénk, hogy mikor jön a Diablo IV, esetleg a Diablo II: Resurrected?

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu