Erősebb sugárkövetéssel rendelkezik majd a PlayStation 5 Pro?

Már olyan pletykákat is hallani a félgenerációs konzolról, hogy mikor fogja a Sony piacra dobni… és ez már elgondolkodtató.

 

Tom Henderson új részleteket közölt a PlayStation 5 Pro-ról, ami azt jelenti, hogy a Sony a PlayStation 4 után a jelenlegi generációban is „dob egy felest”, és a Microsofttal ellentétben (akik az Xbox Series X-et tekintik az Xbox One X utódjaként) ki fognak hozni egy erősebb konzolt a generáció közepén. A kódnév igencsak Mátrixos, ami nem meglepő, mert a PlayStation 4 Neo, a PlayStation VR pedig Morpheus néven futott… a PlayStation 5 Pro pedig Trinity kódnéven fut!

A Trinity 2022 eleje óta van fejlesztés alatt, és a cél az, hogy a fejlesztők még idén (november második felében) megkapják a fejlesztőkészletet. Henderson úgy véli, hogy a PlayStation 5 Pro valamikor 2024 novemberében jut el a boltokba, így a fejlesztőknek egy évük lesz a technológiával ismerkedni a rajt előtt. Az új konzolban fejlettebb sugárkövetés (ray tracing) lesz, a teljesítményre kihegyezett mód 8K felbontást tud majd, míg 4K-n stabilabb és fejlettebb frame rate-et lesz képes felmutatni. A memória 14000 MT/s helyett 18000 MT/s sebességet tud, 30 WGP (work group processor), azaz 60 CU (compute unit) van benne, ami szintén nagyobb lenne az alap PlayStation 5-ben látott 36-nál. Az AMD által tervezett egyedi SoC kódneve is ismert: a Viola nevet kapta.

A 2024 novemberi megjelenés miatt nagy eséllyel az AMD FixelityFX Super Resolution 3-at is támogatni fogja a PlayStation 5 Pro, ami így a frame rate-jével sokkal stabilabb élményt tud majd biztosítani. A technológia az Nvidia DLSS 3-jára volt válasz, és a cég szerint „interpolált képkockákat” fog használni a PC-n is „2023” megjelenési időszakkal rendelkező FSR 3. Henderson sajnos a konzol árazásáról nem tud semmit, viszont szerinte a PlayStation 5 Slim nem létezik… akkor vajon mi lesz a beépített Blu-ray meghajtóval nem rendelkező modell?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu