Rengetegen játszották júliusban a Bloodborne-t!

Hiába jelent meg a játék több mint nyolc éve, a FromSoftware alkotása még ma is fel tudja kelteni a közönség figyelmét.

 

A TrueTrophies figyelemmel követte a PlayStation Network adatait, és szerintük a Bloodborne a hónap egyik legjátszottabb játéka volt PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en. A FromSoftware PS4-exkluzív címe sokszor volt ingyenesen beszerezhető, de a korához képest rengeteg nemrég megjelent, nagyobb költségvetésű játékot képes volt maga mögé utasítani, így többen játszották a Bloodborne-ot mint például a Crash Team Rumble-t, és ez csak egy véletlen példa volt!

A TrueTrophies 3,2 millió aktív PlayStation Network-fiók játékmenetes adatait alkalmazta, hogy fel tudja vázolni a toplistáját. Igaz, hogy ez a szám nem képviseli az összes aktív felhasználót, de ebből is fel lehet mérni, hogy a PlayStation konzoljain játszók mik iránt érdeklődtek az előző hónapban. Néhány 2023-as játékot felsoroltak, amit a Bloodborne lehagyott júliusban: Dead Island 2, Monster Hunter Rise, Wo Long Fallen Dynasty, Exoprimal, Crash Team Rumble, Dead Space, Wild Hearts, Forspoken, Tchia, Like A Dragon Ishin, Atomic Heart, Humanity, Octopath Traveler 2, Final Fantasy Pixel Remaster Collection, Meet Your Maker, Horizon: Call of the Mountain. (Jó, azért néhánynál lehetne a kákán csomót keresni…)

További kontextusként hozzátennénk, hogy a Bloodborne a TrueTrophies szerint 20,32%-kal több játékost vonzott be a Dead Island 2-höz képest. A Capcom új, dinoszauruszos IP-jéhez, az Exoprimalhoz képest pedig az eltérés jóval nagyobb, 55,09%! A site adatai szerint a FromSoftware játékának felhasználói tábora alig maradt el a Star Wars Jedi: Survivortől, vagy több másik idei nagy játéktól.

A baj csak az, hogy a Sony Interactive Entertainmentet mintha nem nagyon érdekelné a Bloodborne iránti érdeklődés. A cég (főleg Jim Ryan vezetése óta) hajlamos pillanatok alatt túllépni régebbi IP-in. Elég csak annyit mondanunk, hogy mi a helyzet a Killzone-nal? A Sony nyíltan kijelentette, hogy a blockbuster megjelenésekre építenek, ami kissé fárasztónak hat. Ezért nem sok esély mutatkozik egy folytatásra.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu