Take-Two: ismét utal a kiadó a Grand Theft Auto VI megjelenési határidejére

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója arról is beszélt, hogy miért nincsen a Red Dead Redemption kiherélt (multiplayer-mentes…) portjából PC verzió.

 

Tavaly az elemzők arra utaltak, hogy a Grand Theft Auto VI a Take-Two 2024-es üzleti évében jelenik meg, azaz 2023 áprilisa és 2024 márciusa között jelenne meg, de idén a kiadó betekintést nyújtott az előrejelzésébe a következő üzleti éveivel kapcsolatban, és a nettó hasznot a jelenleg futó periódusra alacsonyabbra jelzi, ám a 2025-ös üzleti év esetében már nem ez a helyzet, így legkésőbb 2025 márciusának végére megjelenne a Grand Theft Auto új epizódja.

Lainie Goldstein, a Take-Two pénzügyi vezetője így beszélt burkoltan a Grand Theft Auto VI-ról a cég negyedéves pénzügyi jelentése során: „Végezetül biztosak vagyunk abban, hogy csapataink idei intézkedései erős növekedési pályára készítenek fel minket. Közös erőfeszítéseink révén továbbra is úgy véljük, hogy a 2025-ös pénzügyi évben jelentős fordulópontra helyezzük vállalkozásunkat, amely a jövő évben és azt követően új működési teljesítményrekordokat fog elérni. Köszönjük minden érdekeltünknek a folyamatos támogatást, és várakozással tekintünk a következő izgalmas fejezet megvalósítása elé.” Rekordok? Csak a GTA VI lehet képes erre.

És mi a helyzet a Red Dead Redemption új verziójával? Egyrészt nem a Rockstar Games fejleszti, ami nem jó ómen (a legutóbb outsourcingolt, kiszervezett fejlesztés, a Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition pocsék volt!), másrészt pedig kihagyták belőle a többjátékos elemet. Xbox Seriesre nem adják ki, mert a visszamenőleges támogatás segít, ehelyett PlayStation 4-re és Nintendo Switchre készül. Zelnick az IGN-nek azt mondta, hogy a fejlesztőkön múlinak a bejelentések, így lényegében a Double Elevenre hárította a felelősséget, azaz rajtuk múlik a PC port…

Azért ennél bátrabb hozzáállást várnánk el a Take Two-tól. A Red Dead Redemption túlárazott, lebutított újrakiadása augusztus 17-én jelenik meg PlayStation 4-re és Nintendo Switchre.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu