Baldur’s Gate 3: világrekord speedrun – íme a leghalálosabb harci taktika! [VIDEO]

Egy Baldur’s Gate 3 speedrunner alig több mint tíz perc alatt végezte ki a Larian Studios masszív szerepjátékát egy meglehetősen szórakoztatónak tűnő stratégiával. (VIGYÁZAT, potenciális spoilerek az Act 2 és 3 cselekményét illetően!)

 

 

Egy játékosnak alig több mint tíz perc alatt sikerült legyőznie a Baldur’s Gate 3-at. Ezzel speedrun világrekordot állított fel a játék alig két héttel a megjelenése után. A hihetetlen teljesítményükről készült felvételek éppen akkor kerültek fel a netre, amikor a Baldur’s Gate 3 minden idők legjobban értékelt PC-s játéka lett. Miközben sok játékos még az első felvonást sem tudta legyőzni.

A Larian Studios már régóta nyíltan beszél arról, hogy legújabb játéka egyben az eddigi legambiciózusabb játékuk is.

Pontosabban a belga fejlesztő korábban úgy becsülte, hogy a Baldur’s Gate 3 első, meglehetősen alapos végigjátszása legalább 75 órát vesz igénybe, míg a játék teljes felderítése akár 200 órát is igénybe vehet.

Ennek ellenére kiderült, hogy a játék percek alatt végigjátszható. Legalábbis, ha a játékosok Gale-t választják Baldur’s Gate 3 származási karakterüknek, és hajlandóak komoly bohóckodásokba bocsátkozni. A Kanadában élő speedrunner Mae-nek ugyanis sikerült 10 perc és 3 másodperc alatt – a betöltési idővel együtt – legyőznie a Larian masszív RPG-jét! Méghozzá úgy, hogy nagyjából az összes kihíváson átugrott, amíg el nem jutottak a második felvonás vége felé. Pontosan arra olyan helyre, ahol Gale választhatja, hogy a mellkasába ragadt Netherese Destruction Orb felrobbantásával felrobbantja magát a Moonrise Towers alatt.

Jelenleg ez az egyetlen ismert módja annak, hogy törvényesen kihagyd a játék utolsó főnökharcát és a harmadik felvonás többi részét, amely technikailag még el sem kezdődött, amikor Mae felrobbantotta Gale-t a birodalom érdekében. Más kérdés, hogy érdemes-e így tenni, hiszen a játék még rengeteg meglepetést tartogat. A „teljes” végigjátszást Mae trükkjeivel a cikkvégi videóban csodálhatod meg.

 

 

Baldur's Gate 3

 

 

Megjött a Baldur’s Gate 3 Owlbear atombomba!

 

A játék kritikai és kereskedelmi sikere részben annak köszönhető, hogy a D&D játékstílusa maximalizálja a játékosok választási és cselekvési lehetőségeit. Most a játékosok a Baldur’s Gate 3 szabályrendszerét az „Owlbear Nuke” taktikával új magasságokba emelték…

A Twitch streamer Ellohime a Twitteren közzétett klipben fektette le a stratégiát, amely megmutatta, hogy 821 sebzést okoznak egy druidával. A kombó kulcsa az alakváltás Owlbearré és az ellenségek zuhanóbombázása.

A Baldur’s Gate 3 adaptálja a gravitáció és a tömeg körüli D&D szabályokat, amelyeket a Crushing Flight osztályakcióra lehet alkalmazni, pusztító hatással.

Minél nehezebb az alakod, annál több kárt okozhatsz a Crushing Flight (Zúzó repülés) akcióval, és minél magasabbról zuhansz le, annál nagyobb a becsapódási terület.

Ahogy Ellohime is mutatja, egy öt tonnás bagolymedve jelentős súlyának növelése az Enlarge varázslattal és a ládák egymásra halmozása egy magasabb kilövőálláshoz a manőver határait feszegeti. Ez egy fantasztikus példa arra, hogy az emberek miért vannak annyira elragadtatva a Larian RPG-től.

A Crushing Flight sebzése a felére csökken, ha a célpontnak sikerül az Erő mentődobása, ami Ellohime áldozata pontosan ezt tette. Ez azt jelenti, hogy a kezdeti sebzésdobás csonttörő, 1,642 ütéses sebzés lett volna.

Az idő majd megmutatja, hogy Ellohime meg fogja-e bánni ennek a tömegpusztító fegyvernek a létrehozását. Úgy képzeljük, hogy az atombombához hasonlóan ennek a találmánynak a valódi következményeit még nem érezzük…

Forrás: Speedrun, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu